Medvehagyma-krémleves

pinit

A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves

Elkészítéső idő 10 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 40 perc Adag: 6

Leírás

A tavaszi medvehagymából mindig fagyasztok le, hogy egész évben legyen medvehagymás pogácsa vagy leves

Hozzávalók

Utasítások

  1. A vajon megpároljuk a medvehagymát, hagymát, és krumplit.

  2. Ha elforrta a levét, kevés alaplével felöntjük. (nálam ez szokásosan fagyasztott húsleves volt)

  3. Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük

  4. Hozzáadjuk a maradék alaplevet és felforraljuk, majd 2 kiskanál keményítőt egy ujjnyi vízzel simára keverünk, hozzáöntjük aztán hozzáöntjük a tejszínt is és egy kicsit még hagyjuk forrni.

  5. Forrón, zsemlekockával tálaljuk.

Kulcsszavak: Egyszerű leves, Leves

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes