Mustárleves kéksajtos zsemlekockával

pinit

Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem.
A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) “tósztival” eszik (amiért szintén nem rajongtam)

Elkészítéső idő 15 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 45 perc Adag: 6

Leírás

Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem. A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)

Hozzávalók

Mustárleves

Levesbetét

Utasítások

  1. A hagymát apróra vágom és dinsztelni kezdem kevés vajon (vagy margarinon)

  2. majd hozzáadom a krumplit is.

  3. Sózom, borsozom, teszek bele reszelt szerecsendiót,

  4. majd rövid alaplével puhára főzöm.

  5. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítem.

  6. Visszateszem a tűzre, felengedem a maradék alaplével és belekeverem a mustárt.

  7. Hozzáadom a bort is,

  8. majd egy kevés keményítőt is,

  9. végül pedig a tejszínt

  10. és kiforralom.

  11. A szikkadt zsemléket vékonyra vágom (egy zsemlét négy felé) A "kalapja" és az alja illetve a két középső rész lesz egy pár és szelek bele egy kis kéksajtot.

  12. A tetejét és az alját megkenem kívül vajjal

  13. és beleteszem a pannini sütőbe.

  14. Pár perc alatt ropogósra sütöm és rácson (hogy ne nedvesedjen) hagyom egy kicsit hűlni.

  15. Kockázom

  16. és mehet a levesbe ;)

Kulcsszavak: Húsmentes, Leves

Elkészítetted ezt a receptet?

Kategória
Receptkártya készítője Delicious Recipes