Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem.
A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) “tósztival” eszik (amiért szintén nem rajongtam)
Mustárleves kéksajtos zsemlekockával
Leírás
Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem. A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)Hozzávalók
Mustárleves
Levesbetét
Utasítások
-
A hagymát apróra vágom és dinsztelni kezdem kevés vajon (vagy margarinon)
-
majd hozzáadom a krumplit is.
-
Sózom, borsozom, teszek bele reszelt szerecsendiót,
-
majd rövid alaplével puhára főzöm.
-
Ha megfőtt, botmixerrel pépesítem.
-
Visszateszem a tűzre, felengedem a maradék alaplével és belekeverem a mustárt.
-
Hozzáadom a bort is,
-
majd egy kevés keményítőt is,
-
végül pedig a tejszínt
-
és kiforralom.
-
A szikkadt zsemléket vékonyra vágom (egy zsemlét négy felé) A "kalapja" és az alja illetve a két középső rész lesz egy pár és szelek bele egy kis kéksajtot.
-
A tetejét és az alját megkenem kívül vajjal
-
és beleteszem a pannini sütőbe.
-
Pár perc alatt ropogósra sütöm és rácson (hogy ne nedvesedjen) hagyom egy kicsit hűlni.
-
Kockázom
-
és mehet a levesbe ;)