Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem.
A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)
Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem.
A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)
Hozzávalók
Mustárleves
150gramm Vöröshagyma
350gramm Burgonya
50-70gramm Vaj vagy margarin
3evőkanál Magos mustár
2liter Húsleves vagy alaplé (vagy víz + leveskocka)
1evőkanál Étkezési keményítő
10ml Száraz fehérbor
Ízlésszerint Só, bors, szerencsendió
150ml Tejszín
Levesbetét
2db Szikadt zsemle
Egykevés Kéksajt
Egykevés Vaj
Utasítások
1
A hagymát apróra vágom és dinsztelni kezdem kevés vajon (vagy margarinon)
2
majd hozzáadom a krumplit is.
3
Sózom, borsozom, teszek bele reszelt szerecsendiót,
4
majd rövid alaplével puhára főzöm.
5
Ha megfőtt, botmixerrel pépesítem.
6
Visszateszem a tűzre, felengedem a maradék alaplével és belekeverem a mustárt.
7
Hozzáadom a bort is,
8
majd egy kevés keményítőt is,
9
végül pedig a tejszínt
10
és kiforralom.
11
A szikkadt zsemléket vékonyra vágom (egy zsemlét négy felé) A "kalapja" és az alja illetve a két középső rész lesz egy pár és szelek bele egy kis kéksajtot.
12
A tetejét és az alját megkenem kívül vajjal
13
és beleteszem a pannini sütőbe.
14
Pár perc alatt ropogósra sütöm és rácson (hogy ne nedvesedjen) hagyom egy kicsit hűlni.