Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem.
A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)
Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem.
A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)
Hozzávalók
Mustárleves
150 Vöröshagyma
350 Burgonya
50-70 Vaj vagy margarin
3 Magos mustár
2 Húsleves vagy alaplé (vagy víz + leveskocka)
1 Étkezési keményítő
10milliliter Száraz fehérbor
Ízlésszerint Só, bors, szerencsendió
150milliliter Tejszín
Levesbetét
2darab Szikadt zsemle
Egy Kéksajt
Egy Vaj
Utasítások
A hagymát apróra vágom és dinsztelni kezdem kevés vajon (vagy margarinon)
majd hozzáadom a krumplit is.
Sózom, borsozom, teszek bele reszelt szerecsendiót,
majd rövid alaplével puhára főzöm.
Ha megfőtt, botmixerrel pépesítem.
Visszateszem a tűzre, felengedem a maradék alaplével és belekeverem a mustárt.
Hozzáadom a bort is,
majd egy kevés keményítőt is,
végül pedig a tejszínt
és kiforralom.
A szikkadt zsemléket vékonyra vágom (egy zsemlét négy felé) A "kalapja" és az alja illetve a két középső rész lesz egy pár és szelek bele egy kis kéksajtot.
A tetejét és az alját megkenem kívül vajjal
és beleteszem a pannini sütőbe.
Pár perc alatt ropogósra sütöm és rácson (hogy ne nedvesedjen) hagyom egy kicsit hűlni.