Opciók nyomtatása

Mustárleves kéksajtos zsemlekockával

Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem. A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 15 15 mins Főzési idő: 30 30 mins Teljes Idő: 45 perc
Adag 6
Leírás
Egy rövid ideig éltem, dolgoztam Hollandiában és -bár az étkezési szokásaik olyan távol állnak tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől- ezt a levesüket nagyon megszerettem. A levesbetét saját kreálmány, ők ezt (is) "tósztival" eszik (amiért szintén nem rajongtam)
Hozzávalók
    Mustárleves
  • 150 Vöröshagyma
  • 350 Burgonya
  • 50-70 Vaj vagy margarin
  • 3 Magos mustár
  • 2 Húsleves vagy alaplé (vagy víz + leveskocka)
  • 1 Étkezési keményítő
  • 10 milliliter Száraz fehérbor
  • Ízlés szerint Só, bors, szerencsendió
  • 150 milliliter Tejszín
  • Levesbetét
  • 2 darab Szikadt zsemle
  • Egy Kéksajt
  • Egy Vaj
Utasítások
  1. A hagymát apróra vágom és dinsztelni kezdem kevés vajon (vagy margarinon)
  2. majd hozzáadom a krumplit is.
  3. Sózom, borsozom, teszek bele reszelt szerecsendiót,
  4. majd rövid alaplével puhára főzöm.
  5. Ha megfőtt, botmixerrel pépesítem.
  6. Visszateszem a tűzre, felengedem a maradék alaplével és belekeverem a mustárt.
  7. Hozzáadom a bort is,
  8. majd egy kevés keményítőt is,
  9. végül pedig a tejszínt
  10. és kiforralom.
  11. A szikkadt zsemléket vékonyra vágom (egy zsemlét négy felé) A "kalapja" és az alja illetve a két középső rész lesz egy pár és szelek bele egy kis kéksajtot.
  12. A tetejét és az alját megkenem kívül vajjal
  13. és beleteszem a pannini sütőbe.
  14. Pár perc alatt ropogósra sütöm és rácson (hogy ne nedvesedjen) hagyom egy kicsit hűlni.
  15. Kockázom
  16. és mehet a levesbe ;)
Kulcsszavak: Húsmentes, Leves