A hagymát apróra vágom és dinsztelni kezdem kevés vajon (vagy margarinon)
majd hozzáadom a krumplit is.
Sózom, borsozom, teszek bele reszelt szerecsendiót,
majd rövid alaplével puhára főzöm.
Ha megfőtt, botmixerrel pépesítem.
Visszateszem a tűzre, felengedem a maradék alaplével és belekeverem a mustárt.
Hozzáadom a bort is,
majd egy kevés keményítőt is,
végül pedig a tejszínt
és kiforralom.
A szikkadt zsemléket vékonyra vágom (egy zsemlét négy felé) A "kalapja" és az alja illetve a két középső rész lesz egy pár és szelek bele egy kis kéksajtot.
A tetejét és az alját megkenem kívül vajjal
és beleteszem a pannini sütőbe.
Pár perc alatt ropogósra sütöm és rácson (hogy ne nedvesedjen) hagyom egy kicsit hűlni.
Kockázom
és mehet a levesbe ;)