Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Paprikás csirke nokedlival és paradicsom salátával
Egy igazi klasszikus...
Elkészítéső idő
45 perc
Főzési idő
120 perc
Teljes Idő
2 óra 45 perc
Kategóriák:
Főétel
,
Húsos étel
,
Paprikás étel
Adag:
10
Leírás
Egy igazi klasszikus...
Hozzávalók
A paprikás csirkéhez
3
kg
Csirkecomb, csirkemell vegyesen
1
kg
Vöröshagyma
5-6
db
Paradicsom
3
db
Tv. paprika
100
gr
Füstölt szalonna
150
gr
Zsír
Ízlés
szerint
Só, bors, fűszerpaprika
200
gr
Tejföl
100
gr
Liszt
A nokedlihez
1
kg
Liszt
10
gr
Só
900
ml
Víz
3
db
Tojás
A salátához
6
db
Paradicsom
1
fej
Lilahagyma
1
db
Tv. paprika
50
ml
10%-os ecet
500
ml
Víz
30
gr
Kristálycukor
5
gr
Só
Pár
csepp
Étolaj
Utasítások
1
Kicsit megpirítom a szalonnát
2
majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem
3
Amíg pirul gyorsan szétvágom a combokat, alsó és felső combra, illetve a melleket is kisebb darabokra vágom.
4
Ha már szépen megsárgult, belekeverem a fűszerpaprikát
5
elkeverem gyorsan (meg ne égjen, mert megkeseredik) és
6
hozzáadom a csirkét, a paradicsomot és a paprikát.
7
Felengedem annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el. Sózom és lassú tűzön hagyom főni.
8
Amíg fő, addig a nokedlihez lisztet elkeverem a sóval
9
hozzáadom a tojásokat
10
azokat is elkeverem
11
fokozatosan adagolom hozzá a vizet és simára keverem
12
Lobogó vízbe szaggatom
13
Ha kész lehűtöm, lecsepegtetem, kevés olajjal elkeverve félreteszem.
14
A salátához a paradicsomot, paprikát karikára, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom
15
a saláta öntetnek a vizet, sót, cukrot, ecetet összekeverem, a paradicsomra öntöm, majd a hűtőbe teszem.
16
Ha a csirkehús megpuhult, kiszedem egy tálba,
17
a tejfölt liszttel
18
simára keverem (ha nem lesz túl sima, azt se gond, úgyis áttörjük szitán a végén)
19
A keverékhez adagolom óvatosan a forró szósz egy részét, közben keverem (hőkiegyenlítés)
20
Aztán az egészet visszaöntöm a lábosba maradt szószhoz és összekeverem
21
Kiforralom
22
A csirkéket egy fazékba rakom (ha valaki nem szereti, ilyenkor érdemes a bőrét leszedni!), majd egy szitán rászűröm a szószt.
23
Melegen tartjuk
24
és forrón találjuk
Kulcsszavak:
Főétel, Húsos étel, Paprikás étel