Kicsit megpirítom a szalonnát
majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem
Amíg pirul gyorsan szétvágom a combokat, alsó és felső combra, illetve a melleket is kisebb darabokra vágom.
Ha már szépen megsárgult, belekeverem a fűszerpaprikát
elkeverem gyorsan (meg ne égjen, mert megkeseredik) és
hozzáadom a csirkét, a paradicsomot és a paprikát.
Felengedem annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el. Sózom és lassú tűzön hagyom főni.
Amíg fő, addig a nokedlihez lisztet elkeverem a sóval
hozzáadom a tojásokat
azokat is elkeverem
fokozatosan adagolom hozzá a vizet és simára keverem
Lobogó vízbe szaggatom
Ha kész lehűtöm, lecsepegtetem, kevés olajjal elkeverve félreteszem.
A salátához a paradicsomot, paprikát karikára, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom
a saláta öntetnek a vizet, sót, cukrot, ecetet összekeverem, a paradicsomra öntöm, majd a hűtőbe teszem.
Ha a csirkehús megpuhult, kiszedem egy tálba,
a tejfölt liszttel
simára keverem (ha nem lesz túl sima, azt se gond, úgyis áttörjük szitán a végén)
A keverékhez adagolom óvatosan a forró szósz egy részét, közben keverem (hőkiegyenlítés)
Aztán az egészet visszaöntöm a lábosba maradt szószhoz és összekeverem
Kiforralom
A csirkéket egy fazékba rakom (ha valaki nem szereti, ilyenkor érdemes a bőrét leszedni!), majd egy szitán rászűröm a szószt.
Melegen tartjuk
és forrón találjuk