Opciók nyomtatása

Paprikás csirke nokedlival és paradicsom salátával

Egy igazi klasszikus...
Idő
Elkészítéső idő: 45 min Főzési idő: 120 min Teljes Idő: 2 óra 45 perc
Adag 10
Leírás
Egy igazi klasszikus...
Hozzávalók
    A paprikás csirkéhez
  • 3 kilogramm Csirkecomb, csirkemell vegyesen
  • 1 kilogramm Vöröshagyma
  • 5-6 darab Paradicsom
  • 3 darab Tv. paprika
  • 100 Füstölt szalonna
  • 150 Zsír
  • Ízlés szerint Só, bors, fűszerpaprika
  • 200 Tejföl
  • 100 Liszt
  • A nokedlihez
  • 1 kilogramm Liszt
  • 10
  • 900 milliliter Víz
  • 3 darab Tojás
  • A salátához
  • 6 darab Paradicsom
  • 1 fej Lilahagyma
  • 1 darab Tv. paprika
  • 50 milliliter 10%-os ecet
  • 500 milliliter Víz
  • 30 Kristálycukor
  • 5
  • Pár Étolaj
Utasítások
  1. Kicsit megpirítom a szalonnát
  2. majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem
  3. Amíg pirul gyorsan szétvágom a combokat, alsó és felső combra, illetve a melleket is kisebb darabokra vágom.
  4. Ha már szépen megsárgult, belekeverem a fűszerpaprikát
  5. elkeverem gyorsan (meg ne égjen, mert megkeseredik) és
  6. hozzáadom a csirkét, a paradicsomot és a paprikát.
  7. Felengedem annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el. Sózom és lassú tűzön hagyom főni.
  8. Amíg fő, addig a nokedlihez lisztet elkeverem a sóval
  9. hozzáadom a tojásokat
  10. azokat is elkeverem
  11. fokozatosan adagolom hozzá a vizet és simára keverem
  12. Lobogó vízbe szaggatom
  13. Ha kész lehűtöm, lecsepegtetem, kevés olajjal elkeverve félreteszem.
  14. A salátához a paradicsomot, paprikát karikára, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom
  15. a saláta öntetnek a vizet, sót, cukrot, ecetet összekeverem, a paradicsomra öntöm, majd a hűtőbe teszem.
  16. Ha a csirkehús megpuhult, kiszedem egy tálba,
  17. a tejfölt liszttel
  18. simára keverem (ha nem lesz túl sima, azt se gond, úgyis áttörjük szitán a végén)
  19. A keverékhez adagolom óvatosan a forró szósz egy részét, közben keverem (hőkiegyenlítés)
  20. Aztán az egészet visszaöntöm a lábosba maradt szószhoz és összekeverem
  21. Kiforralom
  22. A csirkéket egy fazékba rakom (ha valaki nem szereti, ilyenkor érdemes a bőrét leszedni!), majd egy szitán rászűröm a szószt.
  23. Melegen tartjuk
  24. és forrón találjuk
Kulcsszavak: Főétel, Húsos étel, Paprikás étel