Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Paprikás csirke nokedlival és paradicsom salátával
Egy igazi klasszikus...
Kategóriák
Főétel
,
Húsos étel
,
Paprikás étel
Idő
Elkészítéső idő: 45 min
Főzési idő: 120 min
Teljes Idő: 2 óra 45 perc
Adag
10
Leírás
Egy igazi klasszikus...
Hozzávalók
A paprikás csirkéhez
3
kilogramm Csirkecomb, csirkemell vegyesen
1
kilogramm Vöröshagyma
5-6
darab Paradicsom
3
darab Tv. paprika
100
Füstölt szalonna
150
Zsír
Ízlés
szerint Só, bors, fűszerpaprika
200
Tejföl
100
Liszt
A nokedlihez
1
kilogramm Liszt
10
Só
900
milliliter Víz
3
darab Tojás
A salátához
6
darab Paradicsom
1
fej Lilahagyma
1
darab Tv. paprika
50
milliliter 10%-os ecet
500
milliliter Víz
30
Kristálycukor
5
Só
Pár
Étolaj
Utasítások
Kicsit megpirítom a szalonnát
majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem
Amíg pirul gyorsan szétvágom a combokat, alsó és felső combra, illetve a melleket is kisebb darabokra vágom.
Ha már szépen megsárgult, belekeverem a fűszerpaprikát
elkeverem gyorsan (meg ne égjen, mert megkeseredik) és
hozzáadom a csirkét, a paradicsomot és a paprikát.
Felengedem annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el. Sózom és lassú tűzön hagyom főni.
Amíg fő, addig a nokedlihez lisztet elkeverem a sóval
hozzáadom a tojásokat
azokat is elkeverem
fokozatosan adagolom hozzá a vizet és simára keverem
Lobogó vízbe szaggatom
Ha kész lehűtöm, lecsepegtetem, kevés olajjal elkeverve félreteszem.
A salátához a paradicsomot, paprikát karikára, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom
a saláta öntetnek a vizet, sót, cukrot, ecetet összekeverem, a paradicsomra öntöm, majd a hűtőbe teszem.
Ha a csirkehús megpuhult, kiszedem egy tálba,
a tejfölt liszttel
simára keverem (ha nem lesz túl sima, azt se gond, úgyis áttörjük szitán a végén)
A keverékhez adagolom óvatosan a forró szósz egy részét, közben keverem (hőkiegyenlítés)
Aztán az egészet visszaöntöm a lábosba maradt szószhoz és összekeverem
Kiforralom
A csirkéket egy fazékba rakom (ha valaki nem szereti, ilyenkor érdemes a bőrét leszedni!), majd egy szitán rászűröm a szószt.
Melegen tartjuk
és forrón találjuk
Kulcsszavak:
Főétel, Húsos étel, Paprikás étel