Paprikás csirke nokedlival és paradicsom salátával

pinit

Egy igazi klasszikus…

Elkészítéső idő 45 min Főzési idő 120 min Teljes Idő 2 óra 45 perc Adag: 10

Leírás

Egy igazi klasszikus...

Hozzávalók

A paprikás csirkéhez

A nokedlihez

A salátához

Utasítások

  1. Kicsit megpirítom a szalonnát

  2. majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem

  3. Amíg pirul gyorsan szétvágom a combokat, alsó és felső combra, illetve a melleket is kisebb darabokra vágom.

  4. Ha már szépen megsárgult, belekeverem a fűszerpaprikát

  5. elkeverem gyorsan (meg ne égjen, mert megkeseredik) és

  6. hozzáadom a csirkét, a paradicsomot és a paprikát.

  7. Felengedem annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el. Sózom és lassú tűzön hagyom főni.

  8. Amíg fő, addig a nokedlihez lisztet elkeverem a sóval

  9. hozzáadom a tojásokat

  10. azokat is elkeverem

  11. fokozatosan adagolom hozzá a vizet és simára keverem

  12. Lobogó vízbe szaggatom

  13. Ha kész lehűtöm, lecsepegtetem, kevés olajjal elkeverve félreteszem.

  14. A salátához a paradicsomot, paprikát karikára, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom

  15. a saláta öntetnek a vizet, sót, cukrot, ecetet összekeverem, a paradicsomra öntöm, majd a hűtőbe teszem.

  16. Ha a csirkehús megpuhult, kiszedem egy tálba,

  17. a tejfölt liszttel

  18. simára keverem (ha nem lesz túl sima, azt se gond, úgyis áttörjük szitán a végén)

  19. A keverékhez adagolom óvatosan a forró szósz egy részét, közben keverem (hőkiegyenlítés)

  20. Aztán az egészet visszaöntöm a lábosba maradt szószhoz és összekeverem

  21. Kiforralom

  22. A csirkéket egy fazékba rakom (ha valaki nem szereti, ilyenkor érdemes a bőrét leszedni!), majd egy szitán rászűröm a szószt.

  23. Melegen tartjuk

  24. és forrón találjuk

Kulcsszavak: Főétel, Húsos étel, Paprikás étel

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes