Egy jó töltött paprika az nem bolti paradicsomszószból és nem is sűrített paradicsomból készül
Paradicsomlé
Leírás
Egy jó töltött paprika az nem bolti paradicsomszószból és nem is sűrített paradicsomból készülHozzávalók
Utasítások
-
A paradicsomokat mossuk, kicsumázzuk és az üstbe tesszük a paprikákkal együtt, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve (a héj könnyen leég!) felfőzzük. Ha már szétesett, akkor paradicsom passzírozón le passzírozzuk és a levet visszaöntjük az üstbe.
-
Lassan elfőzzük belőle a felesleges vizet (rajtunk és a paradicsom fajtáján múlik mennyire akarjuk/tudjuk sűrűre) - nálam az éjjelbe nyúlt. Itt már nem ég le könnyen, nem kell őrizni, de rá kell időnként nézni. Amikor befejeztük a főzést, egyenletesen elszórjuk a tetején a szalicilt és belekeverjük. Forrón meleg üvegekbe merjük és utána száraz (pl. láda és dunyha) vagy nedves dunsztba (pl. befőzőgép) tesszük.
-
Mehet a spájzba