pinit

Egy jó töltött paprika az nem bolti paradicsomszószból és nem is sűrített paradicsomból készül

Elkészítéső idő 180 mins Főzési idő 720 mins Teljes Idő 15 óra
Adag: 45

Leírás

Egy jó töltött paprika az nem bolti paradicsomszószból és nem is sűrített paradicsomból készül

Hozzávalók

Utasítások

  1. A paradicsomokat mossuk, kicsumázzuk és az üstbe tesszük a paprikákkal együtt, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve (a héj könnyen leég!) felfőzzük. Ha már szétesett, akkor paradicsom passzírozón le passzírozzuk és a levet visszaöntjük az üstbe.
  2. Lassan elfőzzük belőle a felesleges vizet (rajtunk és a paradicsom fajtáján múlik mennyire akarjuk/tudjuk sűrűre) - nálam az éjjelbe nyúlt. Itt már nem ég le könnyen, nem kell őrizni, de rá kell időnként nézni. Amikor befejeztük a főzést, egyenletesen elszórjuk a tetején a szalicilt és belekeverjük. Forrón meleg üvegekbe merjük és utána száraz (pl. láda és dunyha) vagy nedves dunsztba (pl. befőzőgép) tesszük.
  3. Mehet a spájzba
Kulcsszavak: Befőzés, Szósz
Kategória