Elkészítéső idő: 180 percFőzési idő: 720 percTeljes Idő: 15 óra
Adag45
Leírás
Egy jó töltött paprika az nem bolti paradicsomszószból és nem is sűrített paradicsomból készül
Hozzávalók
70kg Paradicsom
7db Tv. paprika
Utasítások
A paradicsomokat mossuk, kicsumázzuk és az üstbe tesszük a paprikákkal együtt, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve (a héj könnyen leég!) felfőzzük. Ha már szétesett, akkor paradicsom passzírozón le passzírozzuk és a levet visszaöntjük az üstbe.
Lassan elfőzzük belőle a felesleges vizet (rajtunk és a paradicsom fajtáján múlik mennyire akarjuk/tudjuk sűrűre) - nálam az éjjelbe nyúlt. Itt már nem ég le könnyen, nem kell őrizni, de rá kell időnként nézni.
Amikor befejeztük a főzést, egyenletesen elszórjuk a tetején a szalicilt és belekeverjük.
Forrón meleg üvegekbe merjük és utána száraz (pl. láda és dunyha) vagy nedves dunsztba (pl. befőzőgép) tesszük.