Opciók nyomtatása

“Pasta suta del la nonna”

Kategóriák
Hozzávalók
  • 30-50 Zsír
  • 250 Géppsonka ((vagy darált hús))
  • 100 Vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1-2 fokhagyma ((opcionális))
  • 200-250 Sűrített paradicsom ((mennyiség a sűrítménytől is függ))
  • 1 Liszt
  • 1 Tejföl
  • 300 Makaróni
Utasítások
  1. Zsíron (esetleg étolaj, de semmi esetre sem olíva!)
  2. megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,
  3. hozzáadjuk a sonkát (vagy a darált húst).
  4. Pirítjuk,
  5. majd belekeverjük a sűrített paradicsomot.
  6. Felengedjük vízzel vagy alaplével. Ehhez mérten sózzuk, borsozzuk.
  7. A lisztet és a tejfölt simára keverjük,
  8. hozzámerjük a forró szószt apránként (hőkiegyenlítés)
  9. majd ha már meleg, akkor visszaöntjük a lábosba és kiforraljuk. A tálaláskor szigorúan reszelt trappista sajt megy a tetejére! :)
Kulcsszavak: Tészták