Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
„Pasta suta del la nonna”
Kategóriák:
Tészták
Hozzávalók
30-50
gramm
Zsír
250
gramm
Géppsonka
((vagy darált hús))
100
gramm
Vöröshagyma
(apróra vágva)
1-2
gerezd
fokhagyma
((opcionális))
200-250
gramm
Sűrített paradicsom
((mennyiség a sűrítménytől is függ))
1
evőkanál
Liszt
1
dl
Tejföl
300
gramm
Makaróni
Utasítások
1
Zsíron (esetleg étolaj, de semmi esetre sem olíva!)
2
megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,
3
hozzáadjuk a sonkát (vagy a darált húst).
4
Pirítjuk,
5
majd belekeverjük a sűrített paradicsomot.
6
Felengedjük vízzel vagy alaplével. Ehhez mérten sózzuk, borsozzuk.
7
A lisztet és a tejfölt simára keverjük,
8
hozzámerjük a forró szószt apránként (hőkiegyenlítés)
9
majd ha már meleg, akkor visszaöntjük a lábosba és kiforraljuk. A tálaláskor szigorúan reszelt trappista sajt megy a tetejére! :)
Kulcsszavak:
Tészták