Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
“Pasta suta del la nonna”
Kategóriák
Tészták
Hozzávalók
30-50
Zsír
250
Géppsonka
((vagy darált hús))
100
Vöröshagyma
(apróra vágva)
1-2
fokhagyma
((opcionális))
200-250
Sűrített paradicsom
((mennyiség a sűrítménytől is függ))
1
Liszt
1
Tejföl
300
Makaróni
Utasítások
Zsíron (esetleg étolaj, de semmi esetre sem olíva!)
megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,
hozzáadjuk a sonkát (vagy a darált húst).
Pirítjuk,
majd belekeverjük a sűrített paradicsomot.
Felengedjük vízzel vagy alaplével. Ehhez mérten sózzuk, borsozzuk.
A lisztet és a tejfölt simára keverjük,
hozzámerjük a forró szószt apránként (hőkiegyenlítés)
majd ha már meleg, akkor visszaöntjük a lábosba és kiforraljuk. A tálaláskor szigorúan reszelt trappista sajt megy a tetejére! :)
Kulcsszavak:
Tészták