Opciók nyomtatása

Rakott kel

A megunhatatlan...
Idő
Elkészítéső idő: 60 60 mins Főzési idő: 30 30 mins Teljes Idő: 1 óra 30 perc
Adag 6
Leírás
A megunhatatlan...
Hozzávalók
  • 2 darab Kelkáposzta (kb. 3-3.5 kg)
  • 1 kilogramm Darálthús (sertés)
  • 200 Rizs
  • 3 fej Vöröshagyma
  • 3-4 Paradicsom
  • 2-3 Tv. paprika
  • Ízlés szerint Só, bors, pirospaprika, fűszerkömény (őrölt és egész)
  • 100 Zsír
Utasítások
  1. Elővesszük a hozzávalókat, és a hagymát felaprítva megdinszteljük (kép lemaradt), illetve egy másik fazék vizet felteszünk a kelkáposztának.
  2. majd hozzáadjuk a darált húst megsózzuk és addig pirítjuk amíg zsírjára visszasül.
  3. Ekkor mehet bele a többi fűszer, elkeverjük, vízzel felöntjük és beledobjuk egészben a paprikát és a paradicsomot is.
  4. Addig főzzük amíg a paradicsomról és a paprikáról le tudjuk szedni a héját
  5. aztán mehet bele a rizs és lassú tűzön főzzük, majd amikor még "leves" lezárjuk és állni hagyjuk.
  6. A lobogó vízbe beletesszük a káposztaleveleket és előfőzzük.
  7. A tepsit kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával
  8. majd kibéleljük egy adag levéllel, arra rákenünk a töltelékből
  9. aztán tejfölt teszünk rá
  10. és elkenjük óvatosan rajta.
  11. Ezt ismételjük, amíg a tepsi a háromnegyedéig meg nem telik (tovább ne rakjuk, mert a hő hatására a káposzta, a töltelék, tejföl vizet fog magából kiadni, ami a tágulás miatt rendesen össze fogja cseszni a sütőnket), aztán tegyük előmelegített, 200-220 fokos sütőbe.
  12. Amikor a teteje is megpirult egy kicsit, nyugodtan kivehetjük. Elkészült.
  13. Tejföllel, kevés frissen őrölt borssal tálaljuk. Én csípős paprikát is eszem hozzá.
Kulcsszavak: Darálthús, Egytálétel, Húsos étel, Magyaros étel, Sertéshús