Elővesszük a hozzávalókat, és a hagymát felaprítva megdinszteljük (kép lemaradt), illetve egy másik fazék vizet felteszünk a kelkáposztának.
majd hozzáadjuk a darált húst megsózzuk és addig pirítjuk amíg zsírjára visszasül.
Ekkor mehet bele a többi fűszer, elkeverjük, vízzel felöntjük és beledobjuk egészben a paprikát és a paradicsomot is.
Addig főzzük amíg a paradicsomról és a paprikáról le tudjuk szedni a héját
aztán mehet bele a rizs és lassú tűzön főzzük, majd amikor még "leves" lezárjuk és állni hagyjuk.
A lobogó vízbe beletesszük a káposztaleveleket és előfőzzük.
A tepsit kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával
majd kibéleljük egy adag levéllel, arra rákenünk a töltelékből
aztán tejfölt teszünk rá
és elkenjük óvatosan rajta.
Ezt ismételjük, amíg a tepsi a háromnegyedéig meg nem telik (tovább ne rakjuk, mert a hő hatására a káposzta, a töltelék, tejföl vizet fog magából kiadni, ami a tágulás miatt rendesen össze fogja cseszni a sütőnket), aztán tegyük előmelegített, 200-220 fokos sütőbe.
Amikor a teteje is megpirult egy kicsit, nyugodtan kivehetjük. Elkészült.
Tejföllel, kevés frissen őrölt borssal tálaljuk. Én csípős paprikát is eszem hozzá.