Rakott kel

pinit

A megunhatatlan…

Elkészítéső idő 60 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 1 óra 30 perc Adag: 6

Leírás

A megunhatatlan...

Hozzávalók

Utasítások

  1. Elővesszük a hozzávalókat, és a hagymát felaprítva megdinszteljük (kép lemaradt), illetve egy másik fazék vizet felteszünk a kelkáposztának.

  2. majd hozzáadjuk a darált húst megsózzuk és addig pirítjuk amíg zsírjára visszasül.

  3. Ekkor mehet bele a többi fűszer, elkeverjük, vízzel felöntjük és beledobjuk egészben a paprikát és a paradicsomot is.

  4. Addig főzzük amíg a paradicsomról és a paprikáról le tudjuk szedni a héját

  5. aztán mehet bele a rizs és lassú tűzön főzzük, majd amikor még "leves" lezárjuk és állni hagyjuk.

  6. A lobogó vízbe beletesszük a káposztaleveleket és előfőzzük.

  7. A tepsit kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával

  8. majd kibéleljük egy adag levéllel, arra rákenünk a töltelékből

  9. aztán tejfölt teszünk rá

  10. és elkenjük óvatosan rajta.

  11. Ezt ismételjük, amíg a tepsi a háromnegyedéig meg nem telik (tovább ne rakjuk, mert a hő hatására a káposzta, a töltelék, tejföl vizet fog magából kiadni, ami a tágulás miatt rendesen össze fogja cseszni a sütőnket), aztán tegyük előmelegített, 200-220 fokos sütőbe.

  12. Amikor a teteje is megpirult egy kicsit, nyugodtan kivehetjük. Elkészült.

  13. Tejföllel, kevés frissen őrölt borssal tálaljuk. Én csípős paprikát is eszem hozzá.

Kulcsszavak: Darálthús, Egytálétel, Húsos étel, Magyaros étel, Sertéshús

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes