pinit

A megunhatatlan…

Elkészítéső idő 60 mins Főzési idő 30 mins Teljes Idő 1 óra 30 perc
Adag: 6

Leírás

A megunhatatlan...

Hozzávalók

Utasítások

  1. Elővesszük a hozzávalókat, és a hagymát felaprítva megdinszteljük (kép lemaradt), illetve egy másik fazék vizet felteszünk a kelkáposztának.
  2. majd hozzáadjuk a darált húst megsózzuk és addig pirítjuk amíg zsírjára visszasül.
  3. Ekkor mehet bele a többi fűszer, elkeverjük, vízzel felöntjük és beledobjuk egészben a paprikát és a paradicsomot is.
  4. Addig főzzük amíg a paradicsomról és a paprikáról le tudjuk szedni a héját
  5. aztán mehet bele a rizs és lassú tűzön főzzük, majd amikor még "leves" lezárjuk és állni hagyjuk.
  6. A lobogó vízbe beletesszük a káposztaleveleket és előfőzzük.
  7. A tepsit kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával
  8. majd kibéleljük egy adag levéllel, arra rákenünk a töltelékből
  9. aztán tejfölt teszünk rá
  10. és elkenjük óvatosan rajta.
  11. Ezt ismételjük, amíg a tepsi a háromnegyedéig meg nem telik (tovább ne rakjuk, mert a hő hatására a káposzta, a töltelék, tejföl vizet fog magából kiadni, ami a tágulás miatt rendesen össze fogja cseszni a sütőnket), aztán tegyük előmelegített, 200-220 fokos sütőbe.
  12. Amikor a teteje is megpirult egy kicsit, nyugodtan kivehetjük. Elkészült.
  13. Tejföllel, kevés frissen őrölt borssal tálaljuk. Én csípős paprikát is eszem hozzá.
Kulcsszavak: Darálthús, Egytálétel, Húsos étel, Magyaros étel, Sertéshús