Elkészítéső idő: 30 minFőzési idő: 60 minTeljes Idő: 1 óra 30 perc
Adag6
Kalóriák1250
Hozzávalók
500 gramm Darálthús
1 fej Kelkáposzta
2 fej Vöröshagyma
150 milliliter Tejföl
250 gramm Karfiol
Ízlés szerint Fűszerek
Elkészítés
Enyhén sós és köménymagos vízben a kelkáposzta leveleit előfőzöm
Kevés hagymából és lecsóból csinálunk egy pörkölt alapot, majd arra dobjuk a darált húst és viszonylag hamar készre főzzük. Fűszerezzük őrölt köménnyel, ízlés szerint.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és robotgépbe tesszük
Magas fokozaton apróra vágjuk
majd a darált húsos alapunkhoz keverjük. Kóstoljuk, ha kell utána ízesítünk
Hagyományos módon elkészítjük a rakott kelt (rétegek)
Majd 200 fokos sütőben
készre sütjük
Forrón tálaljuk
Táplálkozási adatok
Adag 6
Mennyiség adagonként
Kalóriák208kcal
% Napi érték*
Teljes zsír9.6g15%
Nátrium79mg4%
Összes szénhidrát6.7g3%
Cukrok4.3g
Fehérje20.4g41%
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.