Opciók nyomtatása

“Rántott” csirkemell

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Nehézség Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 10 10 mins Főzési idő: 25 25 mins Teljes Idő: 35 perc
Adag 2
Legjobb évszak Megfelelő egész évben
Hozzávalók
    A "rántott" csirkemellhez
  • 250 gramm Csirkemell filé
  • 100 gramm Darált dió (elhagyható)
  • 100 gramm Reszelt kemény sajt (Parmezán vagy parmezán jellegű)
  • Ízlés szerint szerint Só, bors
  • 1 darab Tojás
Elkészítés
    A hús elkészítése
  1. A sózott, vékonyra szeletelt csirkemellet megforgatjuk a darált dióban, majd a tojásban (ha elhagyjuk a diót, akkor csak a tojásban forgatjuk meg)k
  2. Ezután a tojásból a parmezánban tesszük és "bepanírozzuk"
  3. Az így kapott panírozott húst enyhén leolajazott sütőpapírra fektetjük
  4. Az előremelegített sütőben 150 fokon (vastagságtól függő!!!) kb. 15-20 percig sütjük, majd 200 fokon még annyit, hogy szép aranybarnára piruljon.
  5. Aztán forrón valamilyen vegyes salátával azonnal fogyasztjuk

    Esetleg valami ketogén-barát szószt vagy mártogatóst is csinálhatunk mellé