Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
„Rántott” csirkemell
Elkészítéső idő
10 perc
Főzési idő
25 perc
Teljes Idő
35 perc
Főzési eljárás:
Sütés
Nemzeti konyha:
Kalóz
Nehézség:
Kezdő
Adag:
2
Legjobb évszak:
Megfelelő egész évben
Hozzávalók
A "rántott" csirkemellhez
250
g
Csirkemell filé
100
g
Darált dió
(elhagyható)
100
g
Reszelt kemény sajt
(Parmezán vagy parmezán jellegű)
Ízlés szerint
szerint
Só, bors
1
db
Tojás
Elkészítés
A hús elkészítése
1
A sózott, vékonyra szeletelt csirkemellet megforgatjuk a darált dióban, majd a tojásban (ha elhagyjuk a diót, akkor csak a tojásban forgatjuk meg)k
2
Ezután a tojásból a parmezánban tesszük és "bepanírozzuk"
3
Az így kapott panírozott húst enyhén leolajazott sütőpapírra fektetjük
4
Az előremelegített sütőben 150 fokon (vastagságtól függő!!!) kb. 15-20 percig sütjük, majd 200 fokon még annyit, hogy szép aranybarnára piruljon.
5
Aztán forrón valamilyen vegyes salátával azonnal fogyasztjuk
Esetleg valami ketogén-barát szószt vagy mártogatóst is csinálhatunk mellé