Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
“Rántott” csirkemell
Főzési eljárás
Sütés
Nemzeti konyha
Kalóz
Nehézség
Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 10 10 mins
Főzési idő: 25 25 mins
Teljes Idő: 35 perc
Adag
2
Legjobb évszak
Megfelelő egész évben
Hozzávalók
A "rántott" csirkemellhez
250
gramm
Csirkemell filé
100
gramm
Darált dió
(elhagyható)
100
gramm
Reszelt kemény sajt
(Parmezán vagy parmezán jellegű)
Ízlés szerint
szerint
Só, bors
1
darab
Tojás
Elkészítés
A hús elkészítése
A sózott, vékonyra szeletelt csirkemellet megforgatjuk a darált dióban, majd a tojásban (ha elhagyjuk a diót, akkor csak a tojásban forgatjuk meg)k
Ezután a tojásból a parmezánban tesszük és "bepanírozzuk"
Az így kapott panírozott húst enyhén leolajazott sütőpapírra fektetjük
Az előremelegített sütőben 150 fokon (vastagságtól függő!!!) kb. 15-20 percig sütjük, majd 200 fokon még annyit, hogy szép aranybarnára piruljon.
Aztán forrón valamilyen vegyes salátával azonnal fogyasztjuk
Esetleg valami ketogén-barát szószt vagy mártogatóst is csinálhatunk mellé