Opciók nyomtatása
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
“Rántott” csirkemell
Főzési eljárás
Sütés
Nemzeti konyha
Kalóz
Nehézség
Kezdő
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc
Főzési idő: 25 perc
Teljes Idő: 35 perc
Adag
2
Legjobb évszak
Megfelelő egész évben
Hozzávalók
A "rántott" csirkemellhez
250
g
Csirkemell filé
100
g
Darált dió
(elhagyható)
100
g
Reszelt kemény sajt
(Parmezán vagy parmezán jellegű)
Ízlés szerint
szerint
Só, bors
1
db
Tojás
Elkészítés
A hús elkészítése
A sózott, vékonyra szeletelt csirkemellet megforgatjuk a darált dióban, majd a tojásban (ha elhagyjuk a diót, akkor csak a tojásban forgatjuk meg)k
Ezután a tojásból a parmezánban tesszük és "bepanírozzuk"
Az így kapott panírozott húst enyhén leolajazott sütőpapírra fektetjük
Az előremelegített sütőben 150 fokon (vastagságtól függő!!!) kb. 15-20 percig sütjük, majd 200 fokon még annyit, hogy szép aranybarnára piruljon.
Aztán forrón valamilyen vegyes salátával azonnal fogyasztjuk
Esetleg valami ketogén-barát szószt vagy mártogatóst is csinálhatunk mellé
Olvasd online
https://kalozkonyha.hu/recipe/rantott-csirkemell/