Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Rántott pöfeteg zöldséges rizzsel
Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!
Kategóriák
Főétel
,
Gomba
,
Húsmentes
,
Panírozott
Idő
Elkészítéső idő: 30 30 mins
Főzési idő: 30 30 mins
Teljes Idő: 1 óra
Adag
4
Leírás
Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!
Hozzávalók
A gombához
1
darab
Pöfeteg gomba
0.5
liter
Tej
3
Fokhagyma
Ízlés
szerint
Só
4
Tojás
100
Liszt
100
Zsemlemorzsa
250
Zsír
A rizshez
250
Rizs
1
Sárgarépa
100
Zöldborsó
(gyorsfagyasztott)
600
Húsleves
(forrón)
1
fej
Vöröshagyma
Ízlés
szerint
Só, bors
Utasítások
A rizst zsiradékon megpirítjuk egy kicsit majd a zöldségeket hozzáadjuk
és felöntjük 6 dl. forró húslevessel.
Tartalékon főzzük
amíg el nem tűnik a folyadék jelentős része.
Ekkor konyharuhával és fedővel letakarva félre tesszük és gyorsan nekiállunk a gombának.
A pöfeteget megpucoljuk (ha ügyesek vagyunk majdnem egyben le lehet szedni)
felszeleteljük
és sós, fokhagymás tejbe áztatjuk pár percre.
Kivesszük, kicsit hagyjuk lecsepegni és a szokásos módon panírozzuk
és kirántjuk.
Forrón tálaljuk
Kulcsszavak:
Főétel, Gomba, Húsmentes, Panírozott