Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Rántott pöfeteg zöldséges rizzsel
Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!
Elkészítéső idő
30 perc
Főzési idő
30 perc
Teljes Idő
1 óra
Kategóriák:
Főétel
,
Gomba
,
Húsmentes
,
Panírozott
Adag:
4
Leírás
Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!
Hozzávalók
A gombához
1
db
Pöfeteg gomba
0.5
l
Tej
3
gerezd
Fokhagyma
Ízlés
szerint
Só
4
db.
Tojás
100
gr.
Liszt
100
gr.
Zsemlemorzsa
250
gr.
Zsír
A rizshez
250
gr.
Rizs
1
db.
Sárgarépa
100
gr.
Zöldborsó
(gyorsfagyasztott)
600
ml.
Húsleves
(forrón)
1
fej
Vöröshagyma
Ízlés
szerint
Só, bors
Utasítások
1
A rizst zsiradékon megpirítjuk egy kicsit majd a zöldségeket hozzáadjuk
2
és felöntjük 6 dl. forró húslevessel.
3
Tartalékon főzzük
4
amíg el nem tűnik a folyadék jelentős része.
5
Ekkor konyharuhával és fedővel letakarva félre tesszük és gyorsan nekiállunk a gombának.
6
A pöfeteget megpucoljuk (ha ügyesek vagyunk majdnem egyben le lehet szedni)
7
felszeleteljük
8
és sós, fokhagymás tejbe áztatjuk pár percre.
9
Kivesszük, kicsit hagyjuk lecsepegni és a szokásos módon panírozzuk
10
és kirántjuk.
11
Forrón tálaljuk
Kulcsszavak:
Főétel, Gomba, Húsmentes, Panírozott