Opciók nyomtatása

Rántott pöfeteg zöldséges rizzsel

Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!
Idő
Elkészítéső idő: 30 30 mins Főzési idő: 30 30 mins Teljes Idő: 1 óra
Adag 4
Leírás
Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!
Hozzávalók
    A gombához
  • 1 darab Pöfeteg gomba
  • 0.5 liter Tej
  • 3 Fokhagyma
  • Ízlés szerint
  • 4 Tojás
  • 100 Liszt
  • 100 Zsemlemorzsa
  • 250 Zsír
  • A rizshez
  • 250 Rizs
  • 1 Sárgarépa
  • 100 Zöldborsó (gyorsfagyasztott)
  • 600 Húsleves (forrón)
  • 1 fej Vöröshagyma
  • Ízlés szerint Só, bors
Utasítások
  1. A rizst zsiradékon megpirítjuk egy kicsit majd a zöldségeket hozzáadjuk
  2. és felöntjük 6 dl. forró húslevessel.
  3. Tartalékon főzzük
  4. amíg el nem tűnik a folyadék jelentős része.
  5. Ekkor konyharuhával és fedővel letakarva félre tesszük és gyorsan nekiállunk a gombának.
  6. A pöfeteget megpucoljuk (ha ügyesek vagyunk majdnem egyben le lehet szedni)
  7. felszeleteljük
  8. és sós, fokhagymás tejbe áztatjuk pár percre.
  9. Kivesszük, kicsit hagyjuk lecsepegni és a szokásos módon panírozzuk
  10. és kirántjuk.
  11. Forrón tálaljuk
Kulcsszavak: Főétel, Gomba, Húsmentes, Panírozott