Rántott pöfeteg zöldséges rizzsel

pinit

Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam 🙂 )
Köszönet érte Odinak és Szandrának!

Elkészítéső idő 30 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 1 óra Adag: 4

Leírás

Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!

Hozzávalók

A gombához

A rizshez

Utasítások

  1. A rizst zsiradékon megpirítjuk egy kicsit majd a zöldségeket hozzáadjuk

  2. és felöntjük 6 dl. forró húslevessel.

  3. Tartalékon főzzük

  4. amíg el nem tűnik a folyadék jelentős része.

  5. Ekkor konyharuhával és fedővel letakarva félre tesszük és gyorsan nekiállunk a gombának.

  6. A pöfeteget megpucoljuk (ha ügyesek vagyunk majdnem egyben le lehet szedni)

  7. felszeleteljük

  8. és sós, fokhagymás tejbe áztatjuk pár percre.

  9. Kivesszük, kicsit hagyjuk lecsepegni és a szokásos módon panírozzuk

  10. és kirántjuk.

  11. Forrón tálaljuk

Kulcsszavak: Főétel, Gomba, Húsmentes, Panírozott

Elkészítetted ezt a receptet?

Receptkártya készítője Delicious Recipes