Opciók nyomtatása

Salátatál

Néha kell egy kis gyomorkímélő... Az alapot a húsleves adta
Idő
Elkészítéső idő: 30 30 mins Teljes Idő: 30 perc
Adag 5
Leírás
Néha kell egy kis gyomorkímélő... Az alapot a húsleves adta
Hozzávalók
  • 200 milliliter Tejföl
  • 3-4 darab Burgonya
  • 3 darab Sárgarépa (főtt)
  • 1/4 darab Zeller gumó (főtt)
  • 1/4 darab Karalábé (főtt)
  • 150-200 Főtt hús
  • 1/2 Mustár
  • 1 Almaecet
  • 1 Étolaj
  • Ízlés szerint Só, bors, cukor, petrezselyem- és zellerzöld
Utasítások
  1. A tejfölt összekeverjük mustárral, cukorral, sóval, olajjal és almaecettel. A burgonyát héjában megfőzzük és amikor már langyosra hűlt ebbe a keverékbe kockázzuk.
  2. A levesből kivesszük a zöldségeket és a húst (jelenesetben pulykaszárny) és hozzákeverjük. Hozzákockázunk egy almát is. Kicsi fűszer (só, bors, petrezselyemzöld, zellerzöld) és mehet is a hűtőbe.
  3. Oroszos kenyérrel és egy kis "zöld" salátával (jégsaláta, olívaolajba eltett medvehagyma, aszalt paradicsom, vegyes sajtok, chilis szalámi, almaecet, só, bors keveréke) tálaljuk