Néha kell egy kis gyomorkímélő... Az alapot a húsleves adta
Idő
Elkészítéső idő: 30 percTeljes Idő: 30 perc
Adag5
Leírás
Néha kell egy kis gyomorkímélő... Az alapot a húsleves adta
Hozzávalók
200ml Tejföl
3-4db Burgonya
3db Sárgarépa (főtt)
1/4db Zeller gumó (főtt)
1/4db Karalábé (főtt)
150-200gr Főtt hús
1/2Ek Mustár
1Ek Almaecet
1Ek Étolaj
Ízlésszerint Só, bors, cukor, petrezselyem- és zellerzöld
Utasítások
A tejfölt összekeverjük mustárral, cukorral, sóval, olajjal és almaecettel. A burgonyát héjában megfőzzük és amikor már langyosra hűlt ebbe a keverékbe kockázzuk.
A levesből kivesszük a zöldségeket és a húst (jelenesetben pulykaszárny) és hozzákeverjük. Hozzákockázunk egy almát is. Kicsi fűszer (só, bors, petrezselyemzöld, zellerzöld) és mehet is a hűtőbe.
Oroszos kenyérrel és egy kis "zöld" salátával (jégsaláta, olívaolajba eltett medvehagyma, aszalt paradicsom, vegyes sajtok, chilis szalámi, almaecet, só, bors keveréke) tálaljuk