Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Sok minden rántva, rizzsel és vajas burgonyával, szószokkal, salival.
Mert ezt mindenki szereti. Ahogy a mondás is tartja: "Legjobb süti a rántott hús" :)
Elkészítéső idő
60 perc
Főzési idő
60 perc
Teljes Idő
2 óra
Kategóriák:
Húsos étel
,
Panírozott étel
Adag:
6
Leírás
Mert ezt mindenki szereti. Ahogy a mondás is tartja: "Legjobb süti a rántott hús" :)
Hozzávalók
Rántani valókhoz
Tetszőleges
menniységű
gomba, karfiol, csirkemell, medves sajt, sajt
250
gr.
Rizs
100
gr.
Kukorica
550
ml.
Húsleves vagy alaplé
((nálam most kocka és forró víz))
Kaprimártáshoz
Lásd
ezt a receptet
A vajas burgonyához
1
kg
Héjában főtt krumpli
150
gr
Vaj vagy margarin
Utasítások
1
A hozzávalókat előkészítjük és bepanírozzuk. Jelenesetben, gomba, karfiol, csirkemell, medves sajt, sajt és hagyományos módon kirántjuk.
2
A rizst lepirítjuk és hozzáadjuk a kukorica konzervet
3
Dobunk bele egy leveskockát (lehet forró levest is hozzáönteni, de épp' elfogyott) és felöntjük lobogó vízzel.
4
Sózzuk egy kicsit (a rizs ki fogja szívni mind a kockás, mind a rendes leveses változatból a sót) és lefedve kis lángon főzzük, amíg
5
ilyen nem lesz. Ilyenkor az alja még "leveses". Ekkor lehúzzuk a tűzről
6
és egy konyharuhával letakarjuk a lábost, majd a fedőt is rátesszük -ha lehet- jó szorosan és 20 percre félretesszük
7
20 perc múlva pergős, de még sem száraz rizs lesz a jutalmunk.
8
A kapribogyó mártást ismert módon elkészítjük.
9
A főtt krumplit meghámozzuk és vajon meghúzzuk
10
Mindent frissen és forrón tálalunk
Kulcsszavak:
Húsos étel, Panírozott étel