Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
“Spenótos” nokedli
Ezt sokat ettem Vorarlbergben anno.
Nemzeti konyha
Osztrák
Kategóriák
Sajtos
,
Tészta
Idő
Elkészítéső idő: 15 15 mins
Főzési idő: 10 10 mins
Teljes Idő: 25 perc
Adag
3
Leírás
Ezt sokat ettem Vorarlbergben anno.
Hozzávalók
A nokedlihoz
Maradék spenót
2
darab
Tojás
Amennyit felvesz
Liszt
A szószhoz
1
evőkanál
Olívaolaj
Valamilyen
Sonka
100
milliliter
Főzőtejszín
200
milliliter
Húsleves vagy alaplé
2
evőkanál
Étkezési keményítő
Ízlés
szerint
Só, bors
100
Sajt(ok)
(most maradék reszelt füstölt edami és kéksajt volt)
Utasítások
Maradék spenóthoz
adjunk lisztet
tojást (nyilván mennyiségtől függ a tojás és a liszt is. )
forraljunk vizet és
szaggassuk bele a nokedlit
majd főzzük, amíg feljön.
Közben kevés olajon megpirítjuk a sonkát
felöntjük egy kevés tejszínnel
szórunk bele sajtot
lassan felfőzzük, miközben hozzáadjuk még az alaplevet
a nokedlit leszűrjük és a mártáshoz adjuk.
rögtön tálaljuk parmezánnal megszórva, friss salátával (jégsaláta, almaecet, olívaolaj, só, bors)
Kulcsszavak:
Sajtos, Tészta