Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
„Spenótos” nokedli
Ezt sokat ettem Vorarlbergben anno.
Elkészítéső idő
15 perc
Főzési idő
10 perc
Teljes Idő
25 perc
Nemzeti konyha:
Osztrák
Kategóriák:
Sajtos
,
Tészta
Adag:
3
Leírás
Ezt sokat ettem Vorarlbergben anno.
Hozzávalók
A nokedlihoz
Maradék spenót
2
db
Tojás
Amennyit felvesz
felvesz
Liszt
A szószhoz
1
ek
Olívaolaj
Valamilyen
maradék
Sonka
100
ml
Főzőtejszín
200
ml
Húsleves vagy alaplé
2
ek
Étkezési keményítő
Ízlés
szerint
Só, bors
100
gr
Sajt(ok)
(most maradék reszelt füstölt edami és kéksajt volt)
Utasítások
1
Maradék spenóthoz
2
adjunk lisztet
3
tojást (nyilván mennyiségtől függ a tojás és a liszt is. )
4
forraljunk vizet és
5
szaggassuk bele a nokedlit
6
majd főzzük, amíg feljön.
7
Közben kevés olajon megpirítjuk a sonkát
8
felöntjük egy kevés tejszínnel
9
szórunk bele sajtot
10
lassan felfőzzük, miközben hozzáadjuk még az alaplevet
11
a nokedlit leszűrjük és a mártáshoz adjuk.
12
rögtön tálaljuk parmezánnal megszórva, friss salátával (jégsaláta, almaecet, olívaolaj, só, bors)
Kulcsszavak:
Sajtos, Tészta