Opciók nyomtatása

“Spenótos” nokedli

Ezt sokat ettem Vorarlbergben anno.
Nemzeti konyha
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 15 15 mins Főzési idő: 10 10 mins Teljes Idő: 25 perc
Adag 3
Leírás
Ezt sokat ettem Vorarlbergben anno.
Hozzávalók
    A nokedlihoz
  • Maradék spenót
  • 2 darab Tojás
  • Amennyit felvesz Liszt
  • A szószhoz
  • 1 evőkanál Olívaolaj
  • Valamilyen Sonka
  • 100 milliliter Főzőtejszín
  • 200 milliliter Húsleves vagy alaplé
  • 2 evőkanál Étkezési keményítő
  • Ízlés szerint Só, bors
  • 100 Sajt(ok) (most maradék reszelt füstölt edami és kéksajt volt)
Utasítások
  1. Maradék spenóthoz
  2. adjunk lisztet
  3. tojást (nyilván mennyiségtől függ a tojás és a liszt is. )
  4. forraljunk vizet és
  5. szaggassuk bele a nokedlit
  6. majd főzzük, amíg feljön.
  7. Közben kevés olajon megpirítjuk a sonkát
  8. felöntjük egy kevés tejszínnel
  9. szórunk bele sajtot
  10. lassan felfőzzük, miközben hozzáadjuk még az alaplevet
  11. a nokedlit leszűrjük és a mártáshoz adjuk.
  12. rögtön tálaljuk parmezánnal megszórva, friss salátával (jégsaláta, almaecet, olívaolaj, só, bors)
Kulcsszavak: Sajtos, Tészta