Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról 🙂 )
Sült karajszeletek barnasör-mártásban
Leírás
Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról :) )Hozzávalók
A nudlihoz
A barnasörös karajhoz
Utasítások
-
A szalonnát felkockázom, kisütöm a zsírját, majd rádobom az átvágott savanyú káposztát és lassan párolom, majd pirítom.
-
Amíg készül a szeletelt karajt a hagymát, répát, fokhagymát zsírt egy kevés vízzel felöntve alufólia alatt előmelegített sütőbe teszek. (200 fok - nem légkeveréses). Ha a hús megpuhult a fólia nélkül sütöm még egy kicsit.
-
Ha késznek ítéljük, a húst kivesszük, majd a tepsi tartalmát pedig (folyadékkal és zsírral együtt) botmixerrel pépesítjük.
-
A mártást visszaöntjük egy edénybe és felforraljuk, hozzáöntjük a barna sört, sózzuk, borsozzuk és keményítővel besűrítjük.
-
A húsokra öntjük a kész mártást és melegen tartjuk.
-
A nudlikat kevés zsíron nagy lángon megpirítjuk
-
majd a párolt savanyú káposztával összekeverjük
-
Volt egy szál házi kolbászom, azt is megsütöttem hozzá és forró tálaltam.