pinit

Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról 🙂 )

Elkészítéső idő 30 mins Főzési idő 45 mins Teljes Idő 1 óra 15 perc
Adag: 4

Leírás

Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról :) )

Hozzávalók

A nudlihoz

A barnasörös karajhoz

Utasítások

  1. A szalonnát felkockázom, kisütöm a zsírját, majd rádobom az átvágott savanyú káposztát és lassan párolom, majd pirítom.
  2. Amíg készül a szeletelt karajt a hagymát, répát, fokhagymát zsírt egy kevés vízzel felöntve alufólia alatt előmelegített sütőbe teszek. (200 fok - nem légkeveréses). Ha a hús megpuhult a fólia nélkül sütöm még egy kicsit.
  3. Ha késznek ítéljük, a húst kivesszük, majd a tepsi tartalmát pedig (folyadékkal és zsírral együtt) botmixerrel pépesítjük.
  4. A mártást visszaöntjük egy edénybe és felforraljuk, hozzáöntjük a barna sört, sózzuk, borsozzuk és keményítővel besűrítjük.
  5. A húsokra öntjük a kész mártást és melegen tartjuk.
  6. A nudlikat kevés zsíron nagy lángon megpirítjuk
  7. majd a párolt savanyú káposztával összekeverjük
  8. Volt egy szál házi kolbászom, azt is megsütöttem hozzá és forró tálaltam.
Kulcsszavak: Húsos étel
Kategória