Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról 🙂 )
					
									
				
			
			
		Sült karajszeletek barnasör-mártásban
Leírás
Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról :) )Hozzávalók
A nudlihoz
A barnasörös karajhoz
Utasítások
- 
														A szalonnát felkockázom, kisütöm a zsírját, majd rádobom az átvágott savanyú káposztát és lassan párolom, majd pirítom.
 - 
														Amíg készül a szeletelt karajt a hagymát, répát, fokhagymát zsírt egy kevés vízzel felöntve alufólia alatt előmelegített sütőbe teszek. (200 fok - nem légkeveréses). Ha a hús megpuhult a fólia nélkül sütöm még egy kicsit.
 - 
														Ha késznek ítéljük, a húst kivesszük, majd a tepsi tartalmát pedig (folyadékkal és zsírral együtt) botmixerrel pépesítjük.
 - 
														A mártást visszaöntjük egy edénybe és felforraljuk, hozzáöntjük a barna sört, sózzuk, borsozzuk és keményítővel besűrítjük.
 - 
														A húsokra öntjük a kész mártást és melegen tartjuk.
 - 
														A nudlikat kevés zsíron nagy lángon megpirítjuk
 - 
														majd a párolt savanyú káposztával összekeverjük
 - 
														Volt egy szál házi kolbászom, azt is megsütöttem hozzá és forró tálaltam.
 
				
			Húsos étel