Elkészítéső idő: 30 percFőzési idő: 45 percTeljes Idő: 1 óra 15 perc
Adag4
Leírás
Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról :) )
Hozzávalók
A nudlihoz
Ezalapján elkészítjük a nudlit
250gr Savanyú káposzta
50gr Füstölt szalonna
A barnasörös karajhoz
600gr Sertéskaraj
3db Sárgarépa
1db Vöröshagyma
2-3gerezd fokhagyma
200ml Barna sör
1ek Étkezési keményítő
2ek Sertészsír
Utasítások
A szalonnát felkockázom, kisütöm a zsírját, majd rádobom az átvágott savanyú káposztát és lassan párolom, majd pirítom.
Amíg készül a szeletelt karajt a hagymát, répát, fokhagymát zsírt egy kevés vízzel felöntve alufólia alatt előmelegített sütőbe teszek. (200 fok - nem légkeveréses). Ha a hús megpuhult a fólia nélkül sütöm még egy kicsit.
Ha késznek ítéljük, a húst kivesszük, majd a tepsi tartalmát pedig (folyadékkal és zsírral együtt) botmixerrel pépesítjük.
A mártást visszaöntjük egy edénybe és felforraljuk, hozzáöntjük a barna sört, sózzuk, borsozzuk és keményítővel besűrítjük.
A húsokra öntjük a kész mártást és melegen tartjuk.
A nudlikat kevés zsíron nagy lángon megpirítjuk
majd a párolt savanyú káposztával összekeverjük
Volt egy szál házi kolbászom, azt is megsütöttem hozzá és forró tálaltam.