Opciók nyomtatása

Sült karajszeletek barnasör-mártásban

Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról :) )
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 30 30 mins Főzési idő: 45 45 mins Teljes Idő: 1 óra 15 perc
Adag 4
Leírás
Egy kis bajoros kitekintő (főleg mivel maradt a nudliból egy kevés előző napról :) )
Hozzávalók
    A nudlihoz
  • Ez a nudlit
  • 250 Savanyú káposzta
  • 50 Füstölt szalonna
  • A barnasörös karajhoz
  • 600 Sertéskaraj
  • 3 darab Sárgarépa
  • 1 darab Vöröshagyma
  • 2-3 fokhagyma
  • 200 milliliter Barna sör
  • 1 evőkanál Étkezési keményítő
  • 2 evőkanál Sertészsír
Utasítások
  1. A szalonnát felkockázom, kisütöm a zsírját, majd rádobom az átvágott savanyú káposztát és lassan párolom, majd pirítom.
  2. Amíg készül a szeletelt karajt a hagymát, répát, fokhagymát zsírt egy kevés vízzel felöntve alufólia alatt előmelegített sütőbe teszek. (200 fok - nem légkeveréses). Ha a hús megpuhult a fólia nélkül sütöm még egy kicsit.
  3. Ha késznek ítéljük, a húst kivesszük, majd a tepsi tartalmát pedig (folyadékkal és zsírral együtt) botmixerrel pépesítjük.
  4. A mártást visszaöntjük egy edénybe és felforraljuk, hozzáöntjük a barna sört, sózzuk, borsozzuk és keményítővel besűrítjük.
  5. A húsokra öntjük a kész mártást és melegen tartjuk.
  6. A nudlikat kevés zsíron nagy lángon megpirítjuk
  7. majd a párolt savanyú káposztával összekeverjük
  8. Volt egy szál házi kolbászom, azt is megsütöttem hozzá és forró tálaltam.
Kulcsszavak: Húsos étel