pinit

Nagyanyáink nyomán

Elkészítéső idő 60 mins Főzési idő 600 mins Teljes Idő 11 óra
Adag: 7

Leírás

Nagyanyáink nyomán

Hozzávalók

Utasítások

  1. A szilvákat kimagozzuk
  2. Az ecettel kikent edénybe öntjük
  3. és leszórjuk cukorral és lassú tűzön főzni kezdjük.
  4. Állítólag nem kell kevergetni, nem ég el, én azért valamikor félidőben már kevergettem, különösen a cukor végett, cukor nélkül lehet nem kellett volna, de idén nem kaptam szép, érett szilvát sajnos.
  5. Tíz órányi lassú főzés után, amikor már nagyon sűrű, felmelegített üvegekbe merjük forrón és vagy száraz dunsztba tesszük 2-3 napra (amíg ki nem hűl) vagy nedves dunsztba (én ezt tettem), 90 fokra, 1 órára (ez elvileg teljesen csírátlanít), majd kivettem és hagytam gyorsan kihűlni. Aztán irány a spájz.
Kulcsszavak: Befőzés, Lekvár
Kategória