Include in Print View:
Címsor
Recept tartalma
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Increase Text
Decrease Text
Tojásleves pirított kenyérkockával
Rántott leves tojással, cafrangos leves, savanyú leves... Ki hogyan ismeri
Elkészítéső idő
10 perc
Főzési idő
20 perc
Teljes Idő
30 perc
Kategóriák:
Egyszerű leves
,
Húsmentes
,
Leves
Adag:
6
Leírás
Rántott leves tojással, cafrangos leves, savanyú leves... Ki hogyan ismeri
Hozzávalók
2
fej
Vöröshagyma
2
ek
Liszt
2
db
Babérlevél
2
ek
Zsír
Ízlés
szerint
Só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika
3
db
Tojás
1
liter
Húsleves vagy alaplé
1
ek
Ételecet
Utasítások
1
A zsírt felolvasztjuk
2
a hagymákat
3
összevágjuk
4
a zsíron egy kicsit megdinszteljük.
5
Beleszórjuk a paprika kiviételével a fűszereket,
6
majd a lisztet
7
Egy percig együtt pirítjuk, aztán mehet bele a fűszerpaprika is.
8
Ezt gyorsan elkeverjük és a maradék húslevessel elkezdjük lassan felönteni. Először egy keveset, simára keverjük, aztán már mehet az egész bele.
9
A kenyeret kockákra vágjuk és sütőpapírra tesszük.
10
Aztán így natúr be a 150 fokos sütőbe és aranybarnára pirítjuk
11
Közben, ha a levesünk felforrt beleöntjük az ecetet, felütünk három tojást és
12
habarjuk majd a
13
forró leveshez keverjük.
14
és már lehet is enni :)
Kulcsszavak:
Egyszerű leves, Húsmentes, Leves