Opciók nyomtatása

Tojásleves pirított kenyérkockával

Rántott leves tojással, cafrangos leves, savanyú leves... Ki hogyan ismeri
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc Főzési idő: 20 perc Teljes Idő: 30 perc
Adag 6
Leírás
Rántott leves tojással, cafrangos leves, savanyú leves... Ki hogyan ismeri
Hozzávalók
  • 2 fej Vöröshagyma
  • 2 ek Liszt
  • 2 db Babérlevél
  • 2 ek Zsír
  • Ízlés szerint Só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika
  • 3 db Tojás
  • 1 liter Húsleves vagy alaplé
  • 1 ek Ételecet
Utasítások
  1. A zsírt felolvasztjuk
  2. a hagymákat
  3. összevágjuk
  4. a zsíron egy kicsit megdinszteljük.
  5. Beleszórjuk a paprika kiviételével a fűszereket,
  6. majd a lisztet
  7. Egy percig együtt pirítjuk, aztán mehet bele a fűszerpaprika is.
  8. Ezt gyorsan elkeverjük és a maradék húslevessel elkezdjük lassan felönteni. Először egy keveset, simára keverjük, aztán már mehet az egész bele.
  9. A kenyeret kockákra vágjuk és sütőpapírra tesszük.
  10. Aztán így natúr be a 150 fokos sütőbe és aranybarnára pirítjuk
  11. Közben, ha a levesünk felforrt beleöntjük az ecetet, felütünk három tojást és
  12. habarjuk majd a
  13. forró leveshez keverjük.
  14. és már lehet is enni :)
Kulcsszavak: Egyszerű leves, Húsmentes, Leves
Olvasd online https://kalozkonyha.hu/recipe/tojasleves-piritott-kenyerkockaval/