Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Tojásleves pirított kenyérkockával
Rántott leves tojással, cafrangos leves, savanyú leves... Ki hogyan ismeri
Kategóriák
Egyszerű leves
,
Húsmentes
,
Leves
Idő
Elkészítéső idő: 10 min
Főzési idő: 20 min
Teljes Idő: 30 perc
Adag
6
Leírás
Rántott leves tojással, cafrangos leves, savanyú leves... Ki hogyan ismeri
Hozzávalók
2
fej Vöröshagyma
2
evőkanál Liszt
2
darab Babérlevél
2
evőkanál Zsír
Ízlés
szerint Só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika
3
darab Tojás
1
Húsleves vagy alaplé
1
evőkanál Ételecet
Utasítások
A zsírt felolvasztjuk
a hagymákat
összevágjuk
a zsíron egy kicsit megdinszteljük.
Beleszórjuk a paprika kiviételével a fűszereket,
majd a lisztet
Egy percig együtt pirítjuk, aztán mehet bele a fűszerpaprika is.
Ezt gyorsan elkeverjük és a maradék húslevessel elkezdjük lassan felönteni. Először egy keveset, simára keverjük, aztán már mehet az egész bele.
A kenyeret kockákra vágjuk és sütőpapírra tesszük.
Aztán így natúr be a 150 fokos sütőbe és aranybarnára pirítjuk
Közben, ha a levesünk felforrt beleöntjük az ecetet, felütünk három tojást és
habarjuk majd a
forró leveshez keverjük.
és már lehet is enni :)
Kulcsszavak:
Egyszerű leves, Húsmentes, Leves