Elkészítéső idő: 10 percFőzési idő: 25 percTeljes Idő: 35 perc
Adag3
Kalóriák375
Legjobb évszak
Nyár
Hozzávalók
500g Gyalult tök
1/2ek Fűszerpaprika
150g Lecsó
Ízlésszerint Só
200ml Alaplé ((elhagyható))
2ek Tejföl
Ízlésszerint Kapor
1kk Ecet (10%)
Instructions
A hagymát megpirítjuk
Beleszórjuk a fűszerpaprikát és elkeverjük
Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg!
Hozzáadjuk a lecsót
Hozzáadjuk a jól kinyomkodott tököt
Elkeverjük, sózzuk, szükség szerint alaplével felöntjük
Az alaplé akkor kell, ha valóban jól kinyomkodtuk, kicsepegtettük, mert ellenkező esetben dob ki magából folyadékot és híg lesz a főzelék.
(Itt fagyasztott alaplé került bele)
Beledobunk még kapor szárat és lasú tűzön készre főzzük
Amikor kész (kb. 25-30 perc), kivesszük a kapor szárat (kidobjuk), majd turmixpohárba vagy egy másik edénybe kivesszük a paprikákat (ami a lecsóval került a főzelékbe), természetesen ezzel belefog kerülni tök is, de ez így rendben is van.
Krémmé mixeljük
Beleszórunk a főzelékbe apróra vágott friss kaprot
Ezt a krémet hideg, simára kevert tejfölhöz adagoljuk (hőkiegyenlítés), ha kell szedünk még a főzelék levéből is. Azután ezzel "sűrítjük vissza a tökfőzelékünket.
Forrón, virslivel vagy kolbásszal esetleg pörkölttel tálaljuk. (Én most sült kolbásszal ettem)
A kalória csak a főzelékre vonatkozik :)
Táplálkozási adatok
Adag 3
Mennyiség adagonként
Kalóriák125kcal
% Napi érték*
Teljes zsír6g10%
Összes szénhidrát14.5g5%
Élelmi rost3g12%
Cukrok6.7g
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.