Ketogén verzió
pinit View Gallery 5 photos
Nehézség: Kezdő Elkészítéső idő 10 mins Főzési idő 25 mins Teljes Idő 35 perc
Adag: 3 Kalóriák: 375
Legjobb évszak: Nyár

Hozzávalók

Instructions

  1. A hagymát megpirítjuk
  2. Beleszórjuk a fűszerpaprikát és elkeverjük
    Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg!
  3. Hozzáadjuk a lecsót
  4. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott tököt
  5. Elkeverjük, sózzuk, szükség szerint alaplével felöntjük
    Az alaplé akkor kell, ha valóban jól kinyomkodtuk, kicsepegtettük, mert ellenkező esetben dob ki magából folyadékot és híg lesz a főzelék. (Itt fagyasztott alaplé került bele)
  6. Beledobunk még kapor szárat és lasú tűzön készre főzzük
  7. Amikor kész (kb. 25-30 perc), kivesszük a kapor szárat (kidobjuk), majd turmixpohárba vagy egy másik edénybe kivesszük a paprikákat (ami a lecsóval került a főzelékbe), természetesen ezzel belefog kerülni tök is, de ez így rendben is van.
  8. Krémmé mixeljük
  9. Beleszórunk a főzelékbe apróra vágott friss kaprot
  10. Ezt a krémet hideg, simára kevert tejfölhöz adagoljuk (hőkiegyenlítés), ha kell szedünk még a főzelék levéből is. Azután ezzel "sűrítjük vissza a tökfőzelékünket.
  11. Forrón, virslivel vagy kolbásszal esetleg pörkölttel tálaljuk. (Én most sült kolbásszal ettem)
    A kalória csak a főzelékre vonatkozik :)
Táplálkozási adatok

Adag 3


Mennyiség adagonként
Kalóriák 125kcal
% Napi érték*
Teljes zsír 6g10%
Összes szénhidrát 14.5g5%
Élelmi rost 3g12%
Cukrok 6.7g

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.

0 comments on “TökfőzelékAdd yours →

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük