Töltött gomba à la Tókút
Hozzávalók
A körethez
A töltött gombához
A salátához
Elkészítés
-
A sült zeller
A zellert hasábokra vágjuk, rászórjuk a fűszereket, átforgatjuk, lelocsoljuk az olívaolajjal, megint megforgatjuk. Sütőpapírra öntjük és 200-220 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. -
A töltött gombák
A gombákat megpucoljuk. (A tönköket kiszedjük belőlük.) A szalonnát, hagymát és a tönköket kockára vágjuk. Kevés zsíron a szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és tovább pirítjuk. Amikor kezd színe lenni a hagymának is, hozzáadjuk a gombatönköket, kicsi sózzuk, borsozzuk. A gomba levet fog engedni, ezt elfőzzük. Ha kész beledobjuk a juhtúrót, elkeverjük, majd a sajtok 2/3-át lereszeljük és hozzákeverjük azt is. Ráöntjük a tejszínt és lassú tűzön homogénre keverjük. (A juhtúró, sajt, tejszín egy masszát alkot). Kóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félre húzzuk, hogy hűljön. Addig megforgatjuk a zellereket óvatosan. Ha már nem forró a töltelék és jó az állaga is (akkor jó, ha kb. nokedli tészta állagú), hozzá keverjük az egy tojásnak a sárgáját, majd a töltelékkel megtöltjük a gombákat. A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, ezt a megtöltött gombákra kenjük óvatosan. A maradék 1/3-ad sajttal megszórjuk a tetejüket és egy karika kolbászt teszünk rá végül. Ezalatt meg is sült a zeller és már tehetjük is be a gombákat a sütőbe. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Képek a galériában)
Táplálkozási adatok
Adag 6
- Mennyiség adagonként
- Kalóriák 315kcal
- % Napi érték*
- Összes szénhidrát 5g2%
- Cukrok 5g
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.