A húsimádó verzió (Figyeljünk a káposzta és hús 1:1 arányára) és csak nevében töltött :)
Hozzávalók
5kilogramm Savanyú káposzta ((Vecsési))
1.5kilogramm Füstölt csülök ((sertés))
1kilogramm Sertéscomb vagy lapocka
2.5kilogramm Darálthús ((sertés))
25 fokhagyma ((kb. 4 gerezd) zúzva)
25 Ételízesítő ((kb. 6 kiskanál))
17 Só ((kb. 4 kiskanál))
25 Fűszerpaprika ((kb. 6 kiskanál))
4 Bors ((kb. 2 kiskanál))
4 Fűszerkömény ((kb. 2 kiskanál))
3darab Tojás
250 Rizs
1darab Leveskocka
Utasítások
A fűszereket és a tojást összekeverjük a darált hússal
A rizst megfőzzük, ha kihűlt azt is hozzákeverjük
A káposztát lecsepegtetjük és átvágjuk (nem kell átmosni!!!)
A káposzta egy részét az üst/bogrács aljára tesszük (mehet alá egy kis szalonna vagy szalonna bőr is), beledobjuk a babérleveket és az egész borsot, szórunk bele őrölt köményt és fűszerpaprikát is. A megfőzött vagy előfőzött csülköt nagyobb darabokban erre helyezzük.
Aztán még egy sor káposzta és jöhet a hús (jelenesetben lapocka), szintén nagyobb darabokban, majd felöntöm a füstölt csülök főzőlevével (azért érdemes nézni mennyire sós!)
Még egy réteg káposzta, majd jönnek a gombócok
majd befedem a maradék káposztával és annyi vízzel még felöntöm, hogy pont a tetejéig érjen, de ne lepje teljesen el,
majd megy a tűzre és még ezt is jól megszórom fűszerekkel
Kis lángon 2-3 órát főzöm az üstben, néha ellenőrzöm, hogy a káposzta és a lapocka megpuhult-e, egy óra után már lehet után sózni is (óvatosan a füstölt csülök miatt) Kevergetni nem kell, csak forgatni.