Opciók nyomtatása

Töltött káposzta

A húsimádó verzió (Figyeljünk a káposzta és hús 1:1 arányára) és csak nevében töltött :)
Idő
Elkészítéső idő: 120 120 mins Főzési idő: 180 180 mins Teljes Idő: 5 óra
Adag 20
Leírás
A húsimádó verzió (Figyeljünk a káposzta és hús 1:1 arányára) és csak nevében töltött :)
Hozzávalók
  • 5 kilogramm Savanyú káposzta ((Vecsési))
  • 1.5 kilogramm Füstölt csülök ((sertés))
  • 1 kilogramm Sertéscomb vagy lapocka
  • 2.5 kilogramm Darálthús ((sertés))
  • 25 fokhagyma ((kb. 4 gerezd) zúzva)
  • 25 Ételízesítő ((kb. 6 kiskanál))
  • 17 ((kb. 4 kiskanál))
  • 25 Fűszerpaprika ((kb. 6 kiskanál))
  • 4 Bors ((kb. 2 kiskanál))
  • 4 Fűszerkömény ((kb. 2 kiskanál))
  • 3 darab Tojás
  • 250 Rizs
  • 1 darab Leveskocka
Utasítások
  1. A fűszereket és a tojást összekeverjük a darált hússal
  2. A rizst megfőzzük, ha kihűlt azt is hozzákeverjük
  3. A káposztát lecsepegtetjük és átvágjuk (nem kell átmosni!!!)
  4. A káposzta egy részét az üst/bogrács aljára tesszük (mehet alá egy kis szalonna vagy szalonna bőr is), beledobjuk a babérleveket és az egész borsot, szórunk bele őrölt köményt és fűszerpaprikát is. A megfőzött vagy előfőzött csülköt nagyobb darabokban erre helyezzük.
  5. Aztán még egy sor káposzta és jöhet a hús (jelenesetben lapocka), szintén nagyobb darabokban, majd felöntöm a füstölt csülök főzőlevével (azért érdemes nézni mennyire sós!)
  6. Még egy réteg káposzta, majd jönnek a gombócok
  7. majd befedem a maradék káposztával és annyi vízzel még felöntöm, hogy pont a tetejéig érjen, de ne lepje teljesen el,
  8. majd megy a tűzre és még ezt is jól megszórom fűszerekkel
  9. Kis lángon 2-3 órát főzöm az üstben, néha ellenőrzöm, hogy a káposzta és a lapocka megpuhult-e, egy óra után már lehet után sózni is (óvatosan a füstölt csülök miatt) Kevergetni nem kell, csak forgatni.
  10. Ha megfőtt
  11. tejföllel locsolva mehet is a tányérra
Kulcsszavak: Egytálétel, Húsos étel, Magyaros étel