pinit

A húsimádó verzió (Figyeljünk a káposzta és hús 1:1 arányára) és csak nevében töltött 🙂

Elkészítéső idő 120 mins Főzési idő 180 mins Teljes Idő 5 óra
Adag: 20

Leírás

A húsimádó verzió (Figyeljünk a káposzta és hús 1:1 arányára) és csak nevében töltött :)

Hozzávalók

Utasítások

  1. A fűszereket és a tojást összekeverjük a darált hússal
  2. A rizst megfőzzük, ha kihűlt azt is hozzákeverjük
  3. A káposztát lecsepegtetjük és átvágjuk (nem kell átmosni!!!)
  4. A káposzta egy részét az üst/bogrács aljára tesszük (mehet alá egy kis szalonna vagy szalonna bőr is), beledobjuk a babérleveket és az egész borsot, szórunk bele őrölt köményt és fűszerpaprikát is. A megfőzött vagy előfőzött csülköt nagyobb darabokban erre helyezzük.
  5. Aztán még egy sor káposzta és jöhet a hús (jelenesetben lapocka), szintén nagyobb darabokban, majd felöntöm a füstölt csülök főzőlevével (azért érdemes nézni mennyire sós!)
  6. Még egy réteg káposzta, majd jönnek a gombócok
  7. majd befedem a maradék káposztával és annyi vízzel még felöntöm, hogy pont a tetejéig érjen, de ne lepje teljesen el,
  8. majd megy a tűzre és még ezt is jól megszórom fűszerekkel
  9. Kis lángon 2-3 órát főzöm az üstben, néha ellenőrzöm, hogy a káposzta és a lapocka megpuhult-e, egy óra után már lehet után sózni is (óvatosan a füstölt csülök miatt) Kevergetni nem kell, csak forgatni.
  10. Ha megfőtt
  11. tejföllel locsolva mehet is a tányérra
Kulcsszavak: Egytálétel, Húsos étel, Magyaros étel