Opciók nyomtatása

Túrós csusza – újragondolva

Hozzávalók
    A "tésztához"
  • 200 gramm Keményebb sajt (trappista vagy edami - reszelve)
  • 2 darab Tojás
  • Az "öntethez"
  • 50 gramm Szalonna (kockázva, lepirítva)
  • 100 gramm Túró (lehet felesben juhtúróval)
  • 4-5 evőkanál Tejföl (20%-os)
  • Ízlés szerint
  • Ízlés szerint Kapor
Elkészítés
  1. Reszeld le a sajtot
  2. A tojásokkal botmixerrel pépesítsd!
  3. Ízlésnek és felhasználásnak megfelelő vastagságban kend rá a sütőpapírra, majd 15 percre tedd 180 fokos előremelegített sütőbe!
  4. Ha kész vedd ki!
  5. Hagyd hűlni pár percet!
  6. Kockázd fel!
  7. Keverd össze a túrót 2-3 evőkanál tejföllel és a kisült szalonnakockák 2/3-ad részét, majd ezt keverd össze a "tésztával"-
  8. Tedd a tetejére a másik 2-3 evőkanál tejfölt!
  9. Öntsd rá a maradék szalonnát a zsírjával együtt a tetejére és süsd 200 fokon 20 percet!
  10. Ha kivetted várj vele egy-két percet!
  11. ...és tálald! Jó étvágyat!
Táplálkozási adatok

Mennyiség adagonként
Kalóriák 575kcal
% Napi érték*
Összes szénhidrát 4g2%
Cukrok 4g
Fehérje 40g80%

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.