A nyári klasszikus, kicsit “menzásan” készítve
Zöldborsófőzelék, rántott párizsival és sült krumplival
Leírás
A nyári klasszikus, kicsit "menzásan" készítveHozzávalók
A főzelékhez
A rántott párizsihoz
A sült krumplihoz
Utasítások
-
Az alaplében feltesszük főni a borsót és a hagymát.
-
Ha puha (közben sózzuk, cukrozzuk), világos rántást készítünk petrezselyemmel és fűszerpaprikával és
-
berántjuk.
-
Egy kevés tejfölt simára keverünk
-
Hozzámerünk a forró főzelékből fokozatosan (hőkiegyenlítés),
-
majd visszaöntjük a főzelékbe és
-
gyorsan elkeverjük. Most már csak melegen tartjuk tálalásig.
-
A krumplit megpucoljuk, amíg fő a borsó, majd felkockázzuk, kis olajjal összekeverjük, előre melegített sütőben (250C - nem légkeveréses) megsütjük, a végén sózzuk. (Kb. 20 perc)
-
A párizsit ízlés szerinti vastagságra vágjuk,
-
majd panírozzuk
-
és kisütjük.
-
Még forrón tálalunk mindent.