Opciók nyomtatása

Zöldborsófőzelék, rántott párizsival és sült krumplival

A nyári klasszikus, kicsit "menzásan" készítve
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 20 20 mins Főzési idő: 30 30 mins Teljes Idő: 50 perc
Adag 6
Leírás
A nyári klasszikus, kicsit "menzásan" készítve
Hozzávalók
    A főzelékhez
  • 500 Zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 500 milliliter Húsleves vagy alaplé (vagy leveskocka)
  • Ízlés szerint Só, cukor
  • 50-70 Zsír
  • 4 evőkanál Liszt (mennyire akarjuk sűrűre)
  • Egy Petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál Fűszerpaprika
  • 50-70 milliliter Tejföl
  • A rántott párizsihoz
  • 400 Párizsi (egybe)
  • 1 darab Tojás
  • 100 Liszt
  • 100 Zsemlemorzsa
  • 1 csipet
  • 150 Zsír
  • A sült krumplihoz
  • 500 Burgonya
  • 1 Étolaj
  • 1
Utasítások
  1. Az alaplében feltesszük főni a borsót és a hagymát.
  2. Ha puha (közben sózzuk, cukrozzuk), világos rántást készítünk petrezselyemmel és fűszerpaprikával és
  3. berántjuk.
  4. Egy kevés tejfölt simára keverünk
  5. Hozzámerünk a forró főzelékből fokozatosan (hőkiegyenlítés),
  6. majd visszaöntjük a főzelékbe és
  7. gyorsan elkeverjük. Most már csak melegen tartjuk tálalásig.
  8. A krumplit megpucoljuk, amíg fő a borsó, majd felkockázzuk, kis olajjal összekeverjük, előre melegített sütőben (250C - nem légkeveréses) megsütjük, a végén sózzuk. (Kb. 20 perc)
  9. A párizsit ízlés szerinti vastagságra vágjuk,
  10. majd panírozzuk
  11. és kisütjük.
  12. Még forrón tálalunk mindent.
Kulcsszavak: Főzelékek