Elkészítéső idő: 20 percFőzési idő: 30 percTeljes Idő: 50 perc
Adag6
Leírás
A nyári klasszikus, kicsit "menzásan" készítve
Hozzávalók
A főzelékhez
500gramm Zöldborsó (lehet fagyasztott is)
500ml Húsleves vagy alaplé (vagy leveskocka)
Ízlésszerint Só, cukor
50-70gramm Zsír
4ek Liszt (mennyire akarjuk sűrűre)
Egykevés Petrezselyemzöld
1tk Fűszerpaprika
50-70ml Tejföl
A rántott párizsihoz
400gramm Párizsi (egybe)
1db Tojás
100gramm Liszt
100gramm Zsemlemorzsa
1csipet Só
150gramm Zsír
A sült krumplihoz
500gramm Burgonya
1ek. Étolaj
1tk. Só
Utasítások
Az alaplében feltesszük főni a borsót és a hagymát.
Ha puha (közben sózzuk, cukrozzuk), világos rántást készítünk petrezselyemmel és fűszerpaprikával és
berántjuk.
Egy kevés tejfölt simára keverünk
Hozzámerünk a forró főzelékből fokozatosan (hőkiegyenlítés),
majd visszaöntjük a főzelékbe és
gyorsan elkeverjük. Most már csak melegen tartjuk tálalásig.
A krumplit megpucoljuk, amíg fő a borsó, majd felkockázzuk, kis olajjal összekeverjük, előre melegített sütőben (250C - nem légkeveréses) megsütjük, a végén sózzuk. (Kb. 20 perc)