Opciók nyomtatása
Címsor
Recipe Content
Info
Leírás
Képek
Hozzávalók
Utasítások
Étkezés
Megjegyzések
Megosztás közösségi oldalon
Szerző bemutatkozás
Megköszönő megjegyzés
Nyomtatás
Zöldborsóleves vajas galuskával
Egy igazán finom és tartalmas leves
Kategóriák
Leves
Idő
Elkészítéső idő: 10 10 mins
Főzési idő: 30 30 mins
Teljes Idő: 40 perc
Adag
6
Leírás
Egy igazán finom és tartalmas leves
Hozzávalók
600-700
Fagyasztott zöldborsó
3
liter
Húsleves vagy alaplé
3-4
Sárgarépa
1
fej
Vöröshagyma
1
Liszt
1/2
Petrezselyemzöld
30
Zsír
1
Fűszerpaprika
Galuska
150
Liszt
75
Vaj vagy margarin
1
Só
1
Ételízesítő
1/2
Petrezselyemzöld
2
Tojás
Utasítások
Az húslevest felforraljuk (én jeges állapotból indítottam)
A fagyasztott borsót, kockára vágott friss sárgarépát és a megpucolt egész hagymát
a forró leveshez adjuk, enyhén sózzuk és puhára főzzük.
Amíg fő, a lisztet egy tálba rakjuk,
hozzáadjuk a vajat (vagy margarint), petrezselymet, sót, ételízesítőt
és villával összetörjük.
Hozzáadunk 2 tojást
és összekeverjük. Egy lágyabb tésztát kapunk.
Ezt fogjuk a levesbe szaggatni egy teáskanállal (érdemes egy tesztet főzni és kóstolni)
Kb. 5 percet főzzük, azalatt meg is van a rántás...
és mehet is bele
Egy kicsit rotyog és kész is
Jó étvágyat!
Kulcsszavak:
Leves