Opciók nyomtatása

Zöldborsóleves vajas galuskával

Egy igazán finom és tartalmas leves
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 10 10 mins Főzési idő: 30 30 mins Teljes Idő: 40 perc
Adag 6
Leírás
Egy igazán finom és tartalmas leves
Hozzávalók
  • 600-700 Fagyasztott zöldborsó
  • 3 liter Húsleves vagy alaplé
  • 3-4 Sárgarépa
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 1 Liszt
  • 1/2 Petrezselyemzöld
  • 30 Zsír
  • 1 Fűszerpaprika
  • Galuska
  • 150 Liszt
  • 75 Vaj vagy margarin
  • 1
  • 1 Ételízesítő
  • 1/2 Petrezselyemzöld
  • 2 Tojás
Utasítások
  1. Az húslevest felforraljuk (én jeges állapotból indítottam)
  2. A fagyasztott borsót, kockára vágott friss sárgarépát és a megpucolt egész hagymát
  3. a forró leveshez adjuk, enyhén sózzuk és puhára főzzük.
  4. Amíg fő, a lisztet egy tálba rakjuk,
  5. hozzáadjuk a vajat (vagy margarint), petrezselymet, sót, ételízesítőt
  6. és villával összetörjük.
  7. Hozzáadunk 2 tojást
  8. és összekeverjük. Egy lágyabb tésztát kapunk.
  9. Ezt fogjuk a levesbe szaggatni egy teáskanállal (érdemes egy tesztet főzni és kóstolni)
  10. Kb. 5 percet főzzük, azalatt meg is van a rántás...
  11. és mehet is bele
  12. Egy kicsit rotyog és kész is
  13. Jó étvágyat!
Kulcsszavak: Leves