Opciók nyomtatása

Zöldborsóleves vajas galuskával

Egy igazán finom és tartalmas leves
Kategóriák
Idő
Elkészítéső idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc Teljes Idő: 40 perc
Adag 6
Leírás
Egy igazán finom és tartalmas leves
Hozzávalók
  • 600-700 gr. Fagyasztott zöldborsó
  • 3 l Húsleves vagy alaplé
  • 3-4 db. Sárgarépa
  • 1 fej Vöröshagyma
  • 1 ek. Liszt
  • 1/2 cs. Petrezselyemzöld
  • 30 gr. Zsír
  • 1 kk. Fűszerpaprika
  • Galuska
  • 150 gr. Liszt
  • 75 gr. Vaj vagy margarin
  • 1 kk.
  • 1 kk. Ételízesítő
  • 1/2 cs. Petrezselyemzöld
  • 2 db. Tojás
Utasítások
  1. Az húslevest felforraljuk (én jeges állapotból indítottam)
  2. A fagyasztott borsót, kockára vágott friss sárgarépát és a megpucolt egész hagymát
  3. a forró leveshez adjuk, enyhén sózzuk és puhára főzzük.
  4. Amíg fő, a lisztet egy tálba rakjuk,
  5. hozzáadjuk a vajat (vagy margarint), petrezselymet, sót, ételízesítőt
  6. és villával összetörjük.
  7. Hozzáadunk 2 tojást
  8. és összekeverjük. Egy lágyabb tésztát kapunk.
  9. Ezt fogjuk a levesbe szaggatni egy teáskanállal (érdemes egy tesztet főzni és kóstolni)
  10. Kb. 5 percet főzzük, azalatt meg is van a rántás...
  11. és mehet is bele
  12. Egy kicsit rotyog és kész is
  13. Jó étvágyat!