Elkészítéső idő: 60 minFőzési idő: 60 minTeljes Idő: 2 óra
Adag10
Leírás
Zöldségleves újragondolva
Hozzávalók
A gombóchoz
200 Rizi-bizi (maradék az előző napról)
50 Krémsajt
50 Kék sajt (reszelve)
25 Füstölt sajt (reszelve)
25 Trappista (reszelve)
2 Tojás
50 Vaj vagy margarin (olvasztva)
70-100 Liszt (Kb. - Figyelni mennyit vesz fel!)
Ízlés szerint Só, bors
A zöldséglevehez
250-300 Vöröshagyma (apróra vágva)
100-150 Zeller gumó (kisebb, friss, zölddel)
100 Petrezselyem gyökér
100-150 Karalábé
200 Csiperke
250 Sárgarépa
250 Zöldborsó
3-4 liter Húsleves vagy alaplé (Víz és leveskocka is megteszi)
Utasítások
A előző napi rizi-bizit összekeverem két tojással, a reszelt sajtokkal, krémsajttal, olvasztott vajjal. Elkezdem hozzáadni a lisztet és figyelem, ne legyen se sok, se kevés (Ha bizonytalan vagy, lobogó vízben főzz egy teszt gombócot!).
Megpucolom a zöldségeket, a hagymát apróra vágom és olívaolaj és vaj keverékén elkezdem párolni. Amíg párolódik, felkockázom a zöldségeket, majd ezeket is hozzáadom.
Párolom majd felöntöm húslevessel (a képen a fagyasztóból is vettem ki húslevest, mert a maradék kevés lett volna)
Amikor felforrt, beleszaggatom a gombócokat egy kanállal, főzöm pár percig, aztán behabarom egy kis petrezselymes, lestyános tejföllel (lisztet nem teszek bele, a gombóc eléggé sűrít), egyet forr és készen is van.
Note
Parmezánnal hintem a tetejét tálaláskor.
Jó étvágyat!