Opciók nyomtatása

Zöldségleves sajtos-rizsgombóccal

Zöldségleves újragondolva
Kategóriák ,
Idő
Elkészítéső idő: 60 min Főzési idő: 60 min Teljes Idő: 2 óra
Adag 10
Leírás
Zöldségleves újragondolva
Hozzávalók
    A gombóchoz
  • 200 Rizi-bizi (maradék az előző napról)
  • 50 Krémsajt
  • 50 Kék sajt (reszelve)
  • 25 Füstölt sajt (reszelve)
  • 25 Trappista (reszelve)
  • 2 Tojás
  • 50 Vaj vagy margarin (olvasztva)
  • 70-100 Liszt (Kb. - Figyelni mennyit vesz fel!)
  • Ízlés szerint Só, bors
  • A zöldséglevehez
  • 250-300 Vöröshagyma (apróra vágva)
  • 100-150 Zeller gumó (kisebb, friss, zölddel)
  • 100 Petrezselyem gyökér
  • 100-150 Karalábé
  • 200 Csiperke
  • 250 Sárgarépa
  • 250 Zöldborsó
  • 3-4 liter Húsleves vagy alaplé (Víz és leveskocka is megteszi)
Utasítások
  1. A előző napi rizi-bizit összekeverem két tojással, a reszelt sajtokkal, krémsajttal, olvasztott vajjal. Elkezdem hozzáadni a lisztet és figyelem, ne legyen se sok, se kevés (Ha bizonytalan vagy, lobogó vízben főzz egy teszt gombócot!).
  2. Megpucolom a zöldségeket, a hagymát apróra vágom és olívaolaj és vaj keverékén elkezdem párolni. Amíg párolódik, felkockázom a zöldségeket, majd ezeket is hozzáadom.
  3. Párolom majd felöntöm húslevessel (a képen a fagyasztóból is vettem ki húslevest, mert a maradék kevés lett volna)
  4. Amikor felforrt, beleszaggatom a gombócokat egy kanállal, főzöm pár percig, aztán behabarom egy kis petrezselymes, lestyános tejföllel (lisztet nem teszek bele, a gombóc eléggé sűrít), egyet forr és készen is van.
Note
Parmezánnal hintem a tetejét tálaláskor. Jó étvágyat!
Kulcsszavak: Húsmentes, Leves