Elkészítéső idő: 60 percFőzési idő: 60 percTeljes Idő: 2 óra
Adag10
Leírás
Zöldségleves újragondolva
Hozzávalók
A gombóchoz
200gr. Rizi-bizi (maradék az előző napról)
50gr. Krémsajt
50gr. Kék sajt (reszelve)
25gr. Füstölt sajt (reszelve)
25gr Trappista (reszelve)
2db. Tojás
50gr Vaj vagy margarin (olvasztva)
70-100gr Liszt (Kb. - Figyelni mennyit vesz fel!)
Ízlés szerint Só, bors
A zöldséglevehez
250-300gr. Vöröshagyma (apróra vágva)
100-150gr. Zeller gumó (kisebb, friss, zölddel)
100gr. Petrezselyem gyökér
100-150gr. Karalábé
200gr. Csiperke
250gr. Sárgarépa
250gr. Zöldborsó
3-4l Húsleves vagy alaplé (Víz és leveskocka is megteszi)
Utasítások
A előző napi rizi-bizit összekeverem két tojással, a reszelt sajtokkal, krémsajttal, olvasztott vajjal. Elkezdem hozzáadni a lisztet és figyelem, ne legyen se sok, se kevés (Ha bizonytalan vagy, lobogó vízben főzz egy teszt gombócot!).
Megpucolom a zöldségeket, a hagymát apróra vágom és olívaolaj és vaj keverékén elkezdem párolni. Amíg párolódik, felkockázom a zöldségeket, majd ezeket is hozzáadom.
Párolom majd felöntöm húslevessel (a képen a fagyasztóból is vettem ki húslevest, mert a maradék kevés lett volna)
Amikor felforrt, beleszaggatom a gombócokat egy kanállal, főzöm pár percig, aztán behabarom egy kis petrezselymes, lestyános tejföllel (lisztet nem teszek bele, a gombóc eléggé sűrít), egyet forr és készen is van.
Note
Parmezánnal hintem a tetejét tálaláskor.
Jó étvágyat!