Télen, nyáron a sült kolbász, sült szalonna, sült hús elengedhetetlen kelléke
Savanyúság
Leírás
Télen, nyáron a sült kolbász, sült szalonna, sült hús elengedhetetlen kellékeHozzávalók
Utasítások
-
A vizet, ecetet, sót cukrot összekeverjük. A szalicilt én kikeverem (mintha lisztet kevernék ki) ezzel a egyveleggel. Nehezen oldódik. Ha sikerült jól elkevernem, hozzáöntöm. Elkeverem, mehet bele a szódabikarbóna (kanalanként adjuk hozzá, mert erősen pezsegni fog!) Az előkészített savanyítani valókat üvegekbe rakom. Amelyiket kell, fűszerezem (pl. Gyöngyhagyma, Almapaprika, Cseresznye paprika, stb. - 10 szem mustármag + 3-5 szem bors) és felöntöm ezzel a lével. Lezárom és elteszem.