Csőben sült rakott karaj, “hasábzellerrel”
Hozzávalók
Elkészítés
-
A húsokat sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, worcesterrel és szójaszósszal, majd hirtelen kisütjük. Amikor az utolsó hús is kijött a serpenyőből, akkor beleöntjük a serpenyőbe a bort (vigyázzunk a forró serpenyővel) és az általa feloldott szaftot a húsra öntjük!
Itt nyilván a pörzsanyagra van szükség, nem számít, hogy puha vagy átsült-e a hús, hiszen még a sütőbe is rakjuk. -
A szeleteket rétegezzük a félkeményre előfőzött karfiollal, füstölt sajttal.
-
Amíg el nem fogynak
-
Sajttal zárjuk.
-
A tejfölt, kevés sóval és a tojássárgájával kikeverjük és a tetejére öntjük..
-
A fehérjét habbá verjük és azt is a tetejére kenjük.
-
200 fokos sütőbe tesszük!
-
Amikor kezd pirosodni a teteje, kivesszük és rászórjuk a trappistát is, majd mehet vissza!
A hasábzellerhez
-
A zellereket hasábokra vágjuk.
-
Fűszerekbe forgatjuk!
Én saját gyros fűszerkeveréket használtam (só, kömény, pirospaprika, fokhagyma, fahéj, oregano, curry) -
Majd kevés étolajjal is összekeverve a 200 fokos sütőbe tesszük
Készre sütjük és a csöben sült rakott karajjal együtt tálaljuk.
Táplálkozási adatok
Adag 3
- Mennyiség adagonként
- Kalóriák 487kcal
- % Napi érték*
- Teljes zsír 22.3g35%
- Összes szénhidrát 10.3g4%
- Fehérje 30g60%
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.