A “Smarni” 🙂
Császármorzsa
Leírás
A "Smarni" :)Hozzávalók
Utasítások
-
A tojásokat elválasztom és a sárgájával a lisztet összekeverem, adok hozzá egy kevés sót, rumot, reszelt citrom héját, majd tejet adagolok hozzá, amíg egy nagyon sűrű palacsintatésztát nem kapok. Ekkor felverem a tojásfehérjét és finoman a tésztához adom (lehet belenyomni tejszínhabot is).
-
A vajat megolvasztom és közepes erősségen tartva, hozzáöntöm a masszát és lassan fedő alatt sütöm.
-
Ellenőrzöm ha már sült az alja, átfordítom (nem baj ha szétesik)
-
Amikor már annyira szilárd, hogy tudom lapáttal nagyobb darabokra vágni, akkor leszórom kristálycukorral és tovább sütöm.
-
Amikor a cukor miatt kezd színt kapni, akkor a mazsolát is hozzáteszem (ízlés szerint be is lehet áztatni előtte a mazsolát)
-
Egy kicsit még sütöm (ne égessük meg a mazsolát!)
-
Majd azonnal forrón tálalom, jelenesetben házi baracklekvárral és meggy dzsemmel meg egy kevés porcukorral meghintjük.