Csőben sült rakott karaj, “hasábzellerrel”

pinit Recept képek megnyitása 4 fotó
Adag: 3

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, worcesterrel és szójaszósszal, majd hirtelen kisütjük. Amikor az utolsó hús is kijött a serpenyőből, akkor beleöntjük a serpenyőbe a bort (vigyázzunk a forró serpenyővel) és az általa feloldott szaftot a húsra öntjük!

    Itt nyilván a pörzsanyagra van szükség, nem számít, hogy puha vagy átsült-e a hús, hiszen még a sütőbe is rakjuk.
  2. A szeleteket rétegezzük a félkeményre előfőzött karfiollal, füstölt sajttal.

  3. Amíg el nem fogynak

  4. Sajttal zárjuk.

  5. A tejfölt, kevés sóval és a tojássárgájával kikeverjük és a tetejére öntjük..

  6. A fehérjét habbá verjük és azt is a tetejére kenjük.

  7. 200 fokos sütőbe tesszük!

  8. Amikor kezd pirosodni a teteje, kivesszük és rászórjuk a trappistát is, majd mehet vissza!

A hasábzellerhez

  1. A zellereket hasábokra vágjuk.

  2. Fűszerekbe forgatjuk!

    Én saját gyros fűszerkeveréket használtam (só, kömény, pirospaprika, fokhagyma, fahéj, oregano, curry)
  3. Majd kevés étolajjal is összekeverve a 200 fokos sütőbe tesszük

    Készre sütjük és a csöben sült rakott karajjal együtt tálaljuk.
Táplálkozási adatok

Adag 3


Mennyiség adagonként
Kalóriák 487
% Napi érték*
Teljes zsír 22.3g35%
Összes szénhidrát 10.3g4%
Fehérje 30g60%

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.