Amikor se vad, se marha csak az éhes szájak
Hamis vadas
Leírás
Amikor se vad, se marha csak az éhes szájakHozzávalók
A hamis vadahoz
A zsemlegombóchoz
Utasítások
A hamis vadas
-
Egy nagy fazékban felolvasztjuk a zsírt.
-
A felszeletelt sertéscombot belehelyezzük és pirítjuk egy kicsit.
-
Aztán rádobjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és
-
a nagyobb darabokra vágott zöldségeket is.
-
Hozzáadjuk a fűszereket (én teababban)
-
Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük.
-
Amikor a hús is megpuhult, azokat kivesszük (nálam nyilván a teabab is kivételre került :) )
-
a zöldségeket pedig leturmixoljuk és kész turmixot ízesítjük, sóval, cukorral, citrom héjával és citrom lével , majd
-
A lisztes, mustáros tejföllel behabarjuk
-
-
és a húsokat visszahelyezzük a mártásba, tálalásig melegen tartjuk.
A zsemlegombóc
-
A zsemléket felkockázzuk és sütőben aranybarnára pirítjuk
-
Kevés zsíron hagymát és szalonnát sütünk
-
Szárazon összekeverjük a hozzávalókkal, majd ráütjük a tojásokat
-
Ezt összekeverjük a sült hagymával és a szalonnával is. Ezután nagyon óvatosan adagolunk hozzá vizet, hogy egy kemény, de kezelhető tésztát kapjunk.
-
Vizes kézzel gombócokat formázunk és lobogó vízben kifőzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.
-
Forrón tálaljuk