…amikor marad a paprikás csirkéből, mindig kell csinálni egy adagot.
Nagyapám így szerette, íme:

Hortobágyi palacsinta
Leírás
...amikor marad a paprikás csirkéből, mindig kell csinálni egy adagot. Nagyapám így szerette, íme:Hozzávalók
A töltelékhez
A palacsintához
Utasítások
-
A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra, a csirkehúst lefejtjük a csontról
-
Húsdarálón ledaráljuk
-
Adunk hozzá egy keveset a szószból (annyit, hogy krémes legyen, de ne folyós) és összekeverjük, ízesítjük (só, bors)
-
A lisztet összekeverjük a sóval és a tojással
-
Hozzáadjuk a tejet és ezt is jól elkeverjük
-
aztán a szódát apránként.
-
Amíg megfelelő lesz az állaga, ekkor mehet bele egy kis olaj
-
Hagyományos módon kisütjük és megkenjük a krémes töltelékünkkel
-
Kétoldalt kicsit behajtjuk és úgy göngyöljük fel (így nem tud kifolyni a töltelék)
-
Egy kevés vajjal kikenjük a tepsit és belehelyezzük a palacsintákat, majd merünk rá a szószból.
-
amíg kb. félig el nem lepi, aztán megszórjuk egy kevés sajttal.
-
és berakjuk a forró sütőbe.
-
Kb. 20 perc alatt készre sütjük
-
Tejföllel locsolva, azonnal tálaljuk