pinit

Télen, nyáron, hidegben, melegben… isteni a húsleves

Elkészítéső idő 30 perc Főzési idő 180 perc Teljes Idő 3 óra 30 perc
Adag: 10

Leírás

Télen, nyáron, hidegben, melegben... isteni a húsleves

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Utasítások

  1. Hideg vízben feltesszük a húst lassú tűzön főni.
  2. Időnként lehabozzuk. Ekkor én már teszek bele sót.
  3. Amikor már tiszta marad és egy ideje folyamatosan gyöngyözik
  4. a megpucolt és átmosott zöldségeket
  5. hozzáadjuk. (A csomóra kötött zeller zöldet, petrezselyem zöldet és lestyánt csak a végén -kb. főzési idő utolsó harmada- adjuk hozzá - szintén nem volt fotóm enélkül), ismét fűszerezzük. Só, egész bors, szerecsendió és lassú tűzön főzzük.
  6. Közben a búzadarát összekeverjük az ételízesítővel, sóval, zsírral, petrezselyem zölddel.
  7. Villával összedolgozzuk
  8. aztán hozzáadunk két tojást
  9. és ezzel is összekeverjük.
  10. Kicsit (5-10 perc) pihentetjük. Addig egy kis lábosba merünk a forró levesből
  11. Alákapcsolunk és megvárjuk, amíg lassan forrni kezd.
  12. Ekkor kiskanállal beleszaggatjuk a nokedliket
  13. és lassan, kb 5 percig (az utolsó nokedlitől számolva) fedő alatt lassan főzzük, majd lekapcsoljuk és lefedve hagyjuk még egy 20-25 percig.
  14. Félidőben érdemes ránézni, ha kevés lenne a folyadék (ahogy most nálam is)
  15. forró levessel pótolom, lefedve hagyom
  16. és tálalásig melegen tartom.
Kulcsszavak: Húsos étel, Leves
Kategória