Télen, nyáron, hidegben, melegben… isteni a húsleves
Húsleves daragaluskával
Leírás
Télen, nyáron, hidegben, melegben... isteni a húslevesHozzávalók
A leveshez
A gombóchoz
Utasítások
-
Hideg vízben feltesszük a húst lassú tűzön főni.
-
Időnként lehabozzuk. Ekkor én már teszek bele sót.
-
Amikor már tiszta marad és egy ideje folyamatosan gyöngyözik
-
a megpucolt és átmosott zöldségeket
-
hozzáadjuk. (A csomóra kötött zeller zöldet, petrezselyem zöldet és lestyánt csak a végén -kb. főzési idő utolsó harmada- adjuk hozzá - szintén nem volt fotóm enélkül), ismét fűszerezzük. Só, egész bors, szerecsendió és lassú tűzön főzzük.
-
Közben a búzadarát összekeverjük az ételízesítővel, sóval, zsírral, petrezselyem zölddel.
-
Villával összedolgozzuk
-
aztán hozzáadunk két tojást
-
és ezzel is összekeverjük.
-
Kicsit (5-10 perc) pihentetjük. Addig egy kis lábosba merünk a forró levesből
-
Alákapcsolunk és megvárjuk, amíg lassan forrni kezd.
-
Ekkor kiskanállal beleszaggatjuk a nokedliket
-
és lassan, kb 5 percig (az utolsó nokedlitől számolva) fedő alatt lassan főzzük, majd lekapcsoljuk és lefedve hagyjuk még egy 20-25 percig.
-
Félidőben érdemes ránézni, ha kevés lenne a folyadék (ahogy most nálam is)
-
forró levessel pótolom, lefedve hagyom
-
és tálalásig melegen tartom.