Karalábéfőzelék à la Kalózkonyha
Karalábéfőzelék “japán” tócsival
Leírás
Karalábéfőzelék à la KalózkonyhaHozzávalók
Karalábéfőzelék
Japán tócsi
Utasítások
-
A fejhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a felét kevés vajon (vagy margarinon) megdinszteljük. Eközben a karalábékat megpucoljuk, felkockázzuk és a hagymához adjuk. Felöntjük alaplével (vagy víz + leveskocka és/vagy só - én fagyasztott alaplével csináltam) lassan főzni kezdjuk.
-
A hagyma másik felét a darálthússal, apróra vágott petrezselyemmel, sóval és egy tojással összedolgozom, majd gombócozom és a lobogó lébe rakom.
-
Lassan készre főzöm (sok nem kell neki, ha a karalábé puha, a gombóc átfőtt, készen van)
-
Simára keverem a lisztet a tejföllel és hozzákeverem a maradék petrezselymet is.
-
A forró levesből apránként merek hozzá és keverem (hőkiegyenlítés).
-
Majd visszaöntöm az egészet a lábosba és jól kiforralom és ezzel a főzelék kész is van. Melegen tartom.
-
A zöldségeket (amelyiket lehet) hasábokra vágom, összekeverem.
-
Hozzáadom a lisztet, a sót, a tojást, egy kis keményítőt (elhagyható, de ettől ropogós lesz a "tészta") és egy kevés vizet (a kezdőbbek keverjenek egy sűrű palacsintatésztát és egyszerűen keverjék össze a zöldségekkel!)
-
Forró olajban kisütöm
-
Azonnal tálalom a főzelék mellé