Lecsó télire

pinit

Főzzünk be! Ahány ház, annyi szokás…
Tudom, hogy sokaknál nem a “pörkölt alapra” rakott paradicsom, paprika a lecsó, de próbáld ki!
Télen ebből egy kis üvegnyi a pörköltbe vagy belehabarva két-három tojást és tojásos lecsó reggelire januárban…hmmm 😉

Elkészítéső idő 120 min Főzési idő 120 min Teljes Idő 4 óra Adag: 40

Leírás

Főzzünk be! Ahány ház, annyi szokás... Tudom, hogy sokaknál nem a "pörkölt alapra" rakott paradicsom, paprika a lecsó, de próbáld ki! Télen ebből egy kis üvegnyi a pörköltbe vagy belehabarva két-három tojást és tojásos lecsó reggelire januárban...hmmm ;)

Hozzávalók

Utasítások

  1. A hozzávalókat előkészítjük, a hagymát felaprítjuk és zsíron megfonnyasztjuk.

  2. Ezután hozzáadom a fűszereket, elkeverem, kevés vízzel felengedem és beledobom egybe a kicsumázott paradicsomokat (azért egybe, mert így könnyen leszedem a héját, mielőtt a paprikát hozzáadnám)

  3. Amikor a paradicsom héjmentes és forr, akkor mehet hozzá a paprika. Nagyobbra vágjuk, és nem kell teljesen puhára főzni! Amikor összeesik, merem is bele a sterilizált üvegekbe, egy késhegyni szalicilt teszek a tetejére. Az üvegeket forró lezárjuk (ne merjük teljesen tele!) majd egy plédben melegen tartom, miközben amennyi belefér a befőzőgépbe, annyit forrón beleállítok a 90 fokos vízbe egy órára. Így lesz teljes a csírátlanítás, illetve ha rosszul zártuk le valamelyik üveget, az hamar ki fog derülni. Óvatosan, az üvegek forróak és túlnyomásosak lesznek.

  4. Amikor kivesszük őket, akkor szellősen hagyjuk kihűlni őket (a pattanó kupak hangok természetes velejárói a folyamatnak :) - a domborodó kupakok a kialakuló vákuum miatt homorúak lesznek)

  5. Ha kihűltek, óvatosan letöröljük őket és mehetnek a polcra.. ;)

Kulcsszavak: Befőzés
Kategória