Ha unod a sima rántott húst…
Kéksajtkrémmel töltött karaj, krumplisalátával és kapribogyómártással
Leírás
Ha unod a sima rántott húst...Hozzávalók
Krumplisalátához
Töltött karajhoz
A mártáshoz
Utasítások
-
A krumplit héjában feltesszük főni enyhén sós vízben.
-
Ha megfőtt meghámozzuk és kettő darabot villával összetörünk és hozzákeverjük
-
az ételízesítőt (ha alaplevet használunk, akkor ezt kihagyjuk), az olajat, simára keverjük, majd
-
egy kevés forró víz (itt jön forró alaplé ha nem ételízesítőt használunk), aztán jön
-
a bors, almaecet.
-
Ekkor beletesszük az apróra vágott lilahagymát,
-
majd a még langyos maradék krumplit
-
óvatosan beleforgatjuk.
-
Ha kell még, akkor annyi forró vizet vagy forró alaplevet öntünk rá, hogy a keverék hígabb főzelék sűrűségű legyen. Kóstoljuk, ha kell utánízesítjük. (Egy kicsit sósabb legyen a kelleténél, mert a krumpli be fogja szívni)
-
A sajtokat lereszeljük és megvárjuk amíg kicsit felmelegszenek, majd
-
összekeverjük és villával összetörjük a füstölt sonkával, és a fokhagymával. (Ha nagyon száraz a sajt, kevés vajat vagy margarin tehetünk hozzá)
-
és az apróra vágott petrezselyemzöld felével
-
A vöröshagymát apróra vágjuk,
-
zsíron megdinszteljük
-
majd hozzákeverjük a kapribogyót és az apróra vágott petrezselyemöld másik felét.
-
A kapribogyó nedves, ezért megvárjuk, amíg elpárolog a leve, aztán
-
leszórjuk liszttel, kicsit együtt pirítjuk majd
-
felengedjük az alaplével (vagy víz + leveskocka) és kevés citromlével ízesítjük.
-
A karajt felszeleteljük, ún. nyitott szeletekre (egy szeletet nem vágunk teljesen le, majd még egy szeletet vágunk és kinyitjuk a húst, majd így klopfoljuk ki)
-
Megkenjük a krémmel,
-
összehajtjuk
-
és fogpiszkálóval rögzítjük.
-
Hagyományos módon panírozzuk, az "illesztésnél" lehet még egy panírréteg, hogy biztosan ki ne folyjon.
-
Készre sütjük és
-
forrón tálaljuk a kaprimártással.