Főzzünk be! Ahány ház, annyi szokás…
Tudom, hogy sokaknál nem a “pörkölt alapra” rakott paradicsom, paprika a lecsó, de próbáld ki!
Télen ebből egy kis üvegnyi a pörköltbe vagy belehabarva két-három tojást és tojásos lecsó reggelire januárban…hmmm 😉
Lecsó télire
Leírás
Főzzünk be! Ahány ház, annyi szokás... Tudom, hogy sokaknál nem a "pörkölt alapra" rakott paradicsom, paprika a lecsó, de próbáld ki! Télen ebből egy kis üvegnyi a pörköltbe vagy belehabarva két-három tojást és tojásos lecsó reggelire januárban...hmmm ;)Hozzávalók
Utasítások
-
A hozzávalókat előkészítjük, a hagymát felaprítjuk és zsíron megfonnyasztjuk.
-
Ezután hozzáadom a fűszereket, elkeverem, kevés vízzel felengedem és beledobom egybe a kicsumázott paradicsomokat (azért egybe, mert így könnyen leszedem a héját, mielőtt a paprikát hozzáadnám)
-
Amikor a paradicsom héjmentes és forr, akkor mehet hozzá a paprika. Nagyobbra vágjuk, és nem kell teljesen puhára főzni! Amikor összeesik, merem is bele a sterilizált üvegekbe, egy késhegyni szalicilt teszek a tetejére. Az üvegeket forró lezárjuk (ne merjük teljesen tele!) majd egy plédben melegen tartom, miközben amennyi belefér a befőzőgépbe, annyit forrón beleállítok a 90 fokos vízbe egy órára. Így lesz teljes a csírátlanítás, illetve ha rosszul zártuk le valamelyik üveget, az hamar ki fog derülni. Óvatosan, az üvegek forróak és túlnyomásosak lesznek.
-
Amikor kivesszük őket, akkor szellősen hagyjuk kihűlni őket (a pattanó kupak hangok természetes velejárói a folyamatnak :) - a domborodó kupakok a kialakuló vákuum miatt homorúak lesznek)
-
Ha kihűltek, óvatosan letöröljük őket és mehetnek a polcra.. ;)