Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktől
Lencsekrémleves
Leírás
Egy kicsit eltérünk a megszokott főzeléktőlHozzávalók
Utasítások
-
A lencsét vagy beáztatjuk (ekkor több lesz az előkészítési idő) vagy hagyjuk főni tovább. Én ezt választottam.
-
Bele a hagyma, fokhagyma, babérlevél a füstöltleves, alapleves lencsébe (só ízlés szerint kellhet még bele)
-
Amikor puha a lencse, a babérleveleket kivesszük,
-
és botmixerrel pépesítjük (ha túl sűrű lenne mehet bele még egy kicsi alaplé vagy füstöltlé),
-
majd a mustárt és tejfölt simára keverjük, hozzá merünk óvatosan a forró lencséből (hőkiegyenlítés), majd visszakeverjük a krémlevesbe, belekeverjük még a tejszínt, után ízesítünk ha kell
-
és forrón, tejszínnel locsolva tálaljuk. Esetleg mehet rá egy kis pirított hagyma ;)