Egy igazi klasszikus…
Paprikás csirke nokedlival és paradicsom salátával
Leírás
Egy igazi klasszikus...Hozzávalók
A paprikás csirkéhez
A nokedlihez
A salátához
Utasítások
-
Kicsit megpirítom a szalonnát
-
majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem
-
Amíg pirul gyorsan szétvágom a combokat, alsó és felső combra, illetve a melleket is kisebb darabokra vágom.
-
Ha már szépen megsárgult, belekeverem a fűszerpaprikát
-
elkeverem gyorsan (meg ne égjen, mert megkeseredik) és
-
hozzáadom a csirkét, a paradicsomot és a paprikát.
-
Felengedem annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el. Sózom és lassú tűzön hagyom főni.
-
Amíg fő, addig a nokedlihez lisztet elkeverem a sóval
-
hozzáadom a tojásokat
-
azokat is elkeverem
-
fokozatosan adagolom hozzá a vizet és simára keverem
-
Lobogó vízbe szaggatom
-
Ha kész lehűtöm, lecsepegtetem, kevés olajjal elkeverve félreteszem.
-
A salátához a paradicsomot, paprikát karikára, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom
-
a saláta öntetnek a vizet, sót, cukrot, ecetet összekeverem, a paradicsomra öntöm, majd a hűtőbe teszem.
-
Ha a csirkehús megpuhult, kiszedem egy tálba,
-
a tejfölt liszttel
-
simára keverem (ha nem lesz túl sima, azt se gond, úgyis áttörjük szitán a végén)
-
A keverékhez adagolom óvatosan a forró szósz egy részét, közben keverem (hőkiegyenlítés)
-
Aztán az egészet visszaöntöm a lábosba maradt szószhoz és összekeverem
-
Kiforralom
-
A csirkéket egy fazékba rakom (ha valaki nem szereti, ilyenkor érdemes a bőrét leszedni!), majd egy szitán rászűröm a szószt.
-
Melegen tartjuk
-
és forrón találjuk