pinit

Egy igazi klasszikus…

Elkészítéső idő 45 perc Főzési idő 120 perc Teljes Idő 2 óra 45 perc
Adag: 10

Leírás

Egy igazi klasszikus...

Hozzávalók

A paprikás csirkéhez

A nokedlihez

A salátához

Utasítások

  1. Kicsit megpirítom a szalonnát
  2. majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és megdinsztelem
  3. Amíg pirul gyorsan szétvágom a combokat, alsó és felső combra, illetve a melleket is kisebb darabokra vágom.
  4. Ha már szépen megsárgult, belekeverem a fűszerpaprikát
  5. elkeverem gyorsan (meg ne égjen, mert megkeseredik) és
  6. hozzáadom a csirkét, a paradicsomot és a paprikát.
  7. Felengedem annyi vízzel, hogy még éppen ne lepje el. Sózom és lassú tűzön hagyom főni.
  8. Amíg fő, addig a nokedlihez lisztet elkeverem a sóval
  9. hozzáadom a tojásokat
  10. azokat is elkeverem
  11. fokozatosan adagolom hozzá a vizet és simára keverem
  12. Lobogó vízbe szaggatom
  13. Ha kész lehűtöm, lecsepegtetem, kevés olajjal elkeverve félreteszem.
  14. A salátához a paradicsomot, paprikát karikára, a hagymát és a petrezselymet apróra vágom
  15. a saláta öntetnek a vizet, sót, cukrot, ecetet összekeverem, a paradicsomra öntöm, majd a hűtőbe teszem.
  16. Ha a csirkehús megpuhult, kiszedem egy tálba,
  17. a tejfölt liszttel
  18. simára keverem (ha nem lesz túl sima, azt se gond, úgyis áttörjük szitán a végén)
  19. A keverékhez adagolom óvatosan a forró szósz egy részét, közben keverem (hőkiegyenlítés)
  20. Aztán az egészet visszaöntöm a lábosba maradt szószhoz és összekeverem
  21. Kiforralom
  22. A csirkéket egy fazékba rakom (ha valaki nem szereti, ilyenkor érdemes a bőrét leszedni!), majd egy szitán rászűröm a szószt.
  23. Melegen tartjuk
  24. és forrón találjuk
Kulcsszavak: Főétel, Húsos étel, Paprikás étel