Rakott kelkáposzta – ketogén verzió
Hozzávalók
Elkészítés
-
Enyhén sós és köménymagos vízben a kelkáposzta leveleit előfőzöm
-
Kevés hagymából és lecsóból csinálunk egy pörkölt alapot, majd arra dobjuk a darált húst és viszonylag hamar készre főzzük. Fűszerezzük őrölt köménnyel, ízlés szerint.
-
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és robotgépbe tesszük
-
Magas fokozaton apróra vágjuk
-
majd a darált húsos alapunkhoz keverjük. Kóstoljuk, ha kell utána ízesítünk
-
Hagyományos módon elkészítjük a rakott kelt (rétegek)
-
Majd 200 fokos sütőben
-
készre sütjük
-
Forrón tálaljuk
Táplálkozási adatok
Adag 6
- Mennyiség adagonként
- Kalóriák 208kcal
- % Napi érték*
- Teljes zsír 9.6g15%
- Nátrium 79mg4%
- Összes szénhidrát 6.7g3%
- Cukrok 4.3g
- Fehérje 20.4g41%
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.