pinit

Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam 🙂 )
Köszönet érte Odinak és Szandrának!

Elkészítéső idő 30 perc Főzési idő 30 perc Teljes Idő 1 óra
Adag: 4

Leírás

Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!

Hozzávalók

A gombához

A rizshez

Utasítások

  1. A rizst zsiradékon megpirítjuk egy kicsit majd a zöldségeket hozzáadjuk
  2. és felöntjük 6 dl. forró húslevessel.
  3. Tartalékon főzzük
  4. amíg el nem tűnik a folyadék jelentős része.
  5. Ekkor konyharuhával és fedővel letakarva félre tesszük és gyorsan nekiállunk a gombának.
  6. A pöfeteget megpucoljuk (ha ügyesek vagyunk majdnem egyben le lehet szedni)
  7. felszeleteljük
  8. és sós, fokhagymás tejbe áztatjuk pár percre.
  9. Kivesszük, kicsit hagyjuk lecsepegni és a szokásos módon panírozzuk
  10. és kirántjuk.
  11. Forrón tálaljuk
Kulcsszavak: Főétel, Gomba, Húsmentes, Panírozott