Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam 🙂 )
Köszönet érte Odinak és Szandrának!
Rántott pöfeteg zöldséges rizzsel
Leírás
Egy kulináris atombomba egyszerűsége ellenére. Talán mert ehhez ritkán jut az ember. (nem a rizsre gondoltam :) ) Köszönet érte Odinak és Szandrának!Hozzávalók
A gombához
A rizshez
Utasítások
-
A rizst zsiradékon megpirítjuk egy kicsit majd a zöldségeket hozzáadjuk
-
és felöntjük 6 dl. forró húslevessel.
-
Tartalékon főzzük
-
amíg el nem tűnik a folyadék jelentős része.
-
Ekkor konyharuhával és fedővel letakarva félre tesszük és gyorsan nekiállunk a gombának.
-
A pöfeteget megpucoljuk (ha ügyesek vagyunk majdnem egyben le lehet szedni)
-
felszeleteljük
-
és sós, fokhagymás tejbe áztatjuk pár percre.
-
Kivesszük, kicsit hagyjuk lecsepegni és a szokásos módon panírozzuk
-
és kirántjuk.
-
Forrón tálaljuk